Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 7 van de beste haarkleurtips die je gelezen moet hebben

7 van de beste haarkleurtips die je gelezen moet hebben

7 van de beste haarkleurtips die je gelezen moet hebben

Een badkamer vol spetters, chocoladebruin dat vlammend oranjerood wordt. Blonde lokken met een groene, gele of rode gloed: thuis je haar kleuren is niet zonder risico’s. Lees deze 7 tips en krijg wél de kleur die je wilt. Op je haar, niet op je badkamertegels.

Regel 1: weet wat je smeert

Vóór je aan het kleuren gaat moet je beslissen welk type kleuring je wilt; een spoeling (weg na een enkele wasbeurten), semipermanent (vervaagt na ongeveer 28 keer wassen) of een permanente kleuring (niet uitwasbaar).

Een tintje (of twee) lichter of donkerder is geen probleem, maar voor een grote kleurswitch is het aan te raden om een bezoek aan de kapper te brengen. Om van donkerbruin naar blond te gaan moet je het haar eerst ontkleuren en vervolgens weer kleuren in de gewenste kleur. Dit kan met een thuiskleurpakje goed mis gaan.

Kijk niet naar de haarkleur van de vrouw op de foto van de verpakking, maar naar de kleurkaart op het doosje. Hier vind je een beginkleur (jouw kleur nu) en wat het effect van die kleuring is op de oorspronkelijke tint.

Regel 2: bereid je goed voor

  • Leg de gebruiksaanwijzing klaar op je badkamerkastje.
  • Doe je kleren uit. Of in ieder geval de bovenste helft, om verfspatten te voorkomen.
  • Leg een oude handdoek over je schouder en eentje extra om spatten meteen weg te kunnen vegen.
  • Leg alles van tevoren klaar. Met plastic handschoenen vol verf een elastiekje uit de badkamer lade vissen is niet echt praktisch.
  • Leg een stuk papier op het werkblad van de badkamerkastjes. Haarvlekken op tegels was je gemakkelijk weg, maar op hout of andere kunststoffen kunnen sommige kleuringen blijvende vlekken veroorzaken.
  • Handig tijdens de inwerktijd; maak je haar vast met een klemmetje. Zo voorkom je dat losse lokken tegen kleren, deuren of ergens anders vlekken maken.

Regel 3: Skip de allergietest niet

Wie één keer allergisch gereageerd heeft, weet waarom. Het is uitzonderlijk, maar sommige mensen reageren overgevoelig of zelfs allergisch op ingrediënten in haarkleuringen. Lees in de bijsluiter hoe je de test correct uitvoert.

Regel 4: detox je haar van tevoren

Was je haar de dag vóór het kleuren met een sterk reinigende shampoo. Was het niet op de dag zelf, want zo haal je alle oliën weg die je hoofdhuid beschermen tegen mogelijke irritatie.

Regel 5: gebruik vaseline op je haarlijn

Om kleurvlekken op je voorhoofd en oren te voorkomen, smeer je deze in met vaseline. Zo kan de kleur zich niet hechten aan je huid.

Regel 6: bij twijfel, ga voor de lichtste kleur

Twijfel je tussen chocoladebruin en cacaobruin? Ga voor de lichtste tint, haarkleuringen hebben de neiging altijd net iets donkerder uit te vallen op je haar.

Regel 7: nazorg

Schaf meteen bij de haarkleuring ook een shampoo en conditioner speciaal voor gekleurd haar aan. Andere shampoos doen hun werk ook prima, maar een specifieke verzorging zorgt ervoor dat de kleur langer mooi en stralend blijft. Vermijd sterk reinigende en shampoos tegen roos, deze zullen de kleur sneller dof maken en doen vervagen.

Lees ook