Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Deze 7 kledingstukken zijn slecht voor je gezondheid

Deze 7 kledingstukken zijn slecht voor je gezondheid

Deze 7 kledingstukken zijn slecht voor je gezondheid

Er zijn maar weinig mensen die ’s ochtends voor hun kast staan en denken: ‘Deze kledingstukken kan ik beter niet aantrekken, want ze zijn slecht voor mijn gezondheid‘. Toch zijn er een paar dingen waar je beter wél op kan letten. Want helaas, die heerlijk comfortabele teenslippers waar je ook in de winter lekker mee door het huis sloft, doen meer kwaad dan goed…

1. Skinny jeans

Je favoriete jeans zijn gevaarlijker voor je dan je denkt, want ze kunnen je benen zo erg afknellen dat het de bloeddoorstroming naar je onderbenen vermindert. Het gevolg hiervan is onder andere zwelling, tintelingen, en gevoelloosheid. Ai! Gaan we nu dan stoppen met het dragen van skinny jeans? No way! Maar het helpt wel om af en toe voor een rok of wijdere broek te kiezen.

2. Beugelbeha

De metalen uiteindes van een beugel zijn vaak gemaakt van nikkel en dat kan de huid irriteren. Om dat te voorkomen, kan je je uitstekende beugel lakken met nagellak.

A24 mirror bra jenny slate obvious child

giphy

 3. Teenslippers

Volgens experts staan je voeten in teenslippers open voor allerlei soorten bacteriën, virussen en schimmels die een mogelijke infectie kunnen veroorzaken. Dat gebeurt zelfs als je ook maar een héél klein sneetje op je voet hebt. Bewaar die teenslippers dus beter voor openbare douches of bij een zwembad.

4. Jumpsuit

Jumpsuits zijn fijn om aan te doen, maar een drama als je even naar het toilet moet. Daardoor ga je waarschijnlijk minder vaak naar het toilet of drink je misschien zelfs minder. Wanneer je de drang om te plassen negeert, hangt urine rond in je blaas. Dit kan onder andere zorgen voor pijn in het schaambeen, de onderrug, koorts en andere symptomen die gepaard gaan met een blaasontsteking.

american idol

giphy

5. Gekleurd ondergoed

Als je een gevoelige huid hebt, kan de verf die gebruikt werd om je ondergoed een kleurtje te geven je huid rondom je vagina irriteren. Kies dus altijd voor onbewerkt katoen en niet voor synthetische materialen.

6. Leggings

Helaas, ook super comfortabele (sport-)leggings zijn een boosdoener. Ze zitten veel te strak, wat tegen je huid gaat schuren en zweet oppakt. Als je ze wil blijven dragen, dan was je ze het beste na elke keer dat je ze draagt.

mtv fashion style pants mtv style

giphy

7. Hoge hakken

En dan hebben we het niet over het verliezen van je evenwicht en heel hard op de grond vallen (al zou dat ook een goede reden kunnen zijn). Het dragen van hakken kan – zelfs als je ze maar een paar keer per week draagt – zorgen voor onevenwichtigheid in je spieren. Als je graag hakken wil blijven dragen, is er een handige oefening die ervoor zal zorgen dat je achillespees niet gaat verkorten: ga een paar keer per dag op blote voeten op het puntje van je tenen staan en beweeg je voet langzaam naar beneden.

 

 

Lees ook:

Copyright: Aysu Altinsoy