Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 6 tips om je haar zelf te föhnen als een kapper

6 tips om je haar zelf te föhnen als een kapper

6 tips om je haar zelf te föhnen als een kapper

Een perfect gestylde coupe willen we allemaal, en dat kán ook. Zo föhn je je haar het best zonder de hulp van je kapper in te schakelen. Hier zijn 6 tips om je haar beter te föhnen. 

1. Kammen

Kam je haar voor het föhnen door met een grove kam. Zo verwijder je klitten zonder dat je lokken beschadigen. Je kunt er dan ook meteen wat versteviging of verzorging doorkammen om je haar te beschermen tegen de warmte van de föhn.

2. Stylen

Je kunt je haar niet stylen als het nog drijfnat is. Blaas je lokken daarom eerst grotendeels droog. Dat gaat sneller wanneer je je hoofd ondersteboven houdt en tegelijkertijd met je handen door je haar gaat. Daardoor creëer je ook meteen volume. Wil je nog meer volume? Gebruik dan een diffuser.

3. Föhnen

Glanzend haar krijg je door van bovenaf te föhnen, in de richting van je haarschubben. Je kunt het jezelf makkelijker maken door de föhn bij de kop vast te houden en van de haarwortels naar de punten toe te werken.

4. Koude lucht

Eindig je föhnsessie met koude lucht. Warme lucht zorgt ervoor dat je haar sneller droogt, maar door even op de koude stand te föhnen sluiten de haarschubben zich. Dat zorgt ervoor dat je kapsel beter in model blijft.

Lees ook:
4 tips voor lichter haar

5. De stand

Onthoud dat ‘hoe harder hij blaast, hoe beter’ niet opgaat. Als je je haar op de hoogste stand in model probeert te föhnen, blaast hij juist alle effect uit je haar in plaats van erin.

6. De afstand

De beste afstand om te föhnen is zo’n 15 tot 20 centimeter vanaf je haar. Föhn je dicht bij de wortels, vermijd dan de warmste stand. Je hoofdhuid raakt dan sneller geïrriteerd en zou zelfs kunnen verbranden

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages