Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 6 tips voor mooie wimpers zonder mascara

6 tips voor mooie wimpers zonder mascara

Mode & Beauty
6 tips voor mooie wimpers zonder mascara

Iedereen heeft wel een vriendin met mooie XXL-wimpers, gewoon zo, zonder make-up. ‘En dat is niet eerlijk.’ Verberg die inner-Calimero, want hier zijn zes tips om je wimpers een boost te geven en je hebt er niet eens mascara voor nodig!

1. Wimperkruller

Laten we eerlijk zijn, een wimperkruller verlengt je wimpers niet, maar het laat je wimpers wel verdomd mooi krullen! Dankzij dit handige apparaatje lijken je ogen groter en jij wakkerder. Tip: verwarm je wimperkruller lichtjes met een haardroger voor je hem gebruikt.

2. Vaseline

Met behulp van een wimperborsteltje zet je dagelijks een laagje vaseline op je wimpers. Ze zullen langer lijken en donkerder, en dus meer opvallen!

3. Reinigen

We kunnen het niet genoeg herhalen: vergeet niet om voor je gaat slapen je gezicht te reinigen. En daar horen ook je wimpers bij. Wrijf zachtjes over je wimpers want die haartjes zijn extra kwetsbaar en kunnen gemakkelijk uitvallen. Als je mascara gebruikt hebt, neem dan een reinigingsmiddel op oliebasis. Doe een beetje product op een watje en laat het enkele seconden op je ogen rusten. Vervolgens goed spoelen.

4. Olie

Net zoals vaseline maakt olie je wimpers van nature mooier. Enkele druppels op een wattenstaafje om je wimpers sterker en dikker te maken.

5. Groene thee

We wisten al dat het drankje helpt tegen donkere kringen en wallen onder je ogen. Maar groene thee is ook gunstig voor je wimpers. Het stimuleert de bloedsomloop, wat op zijn beurt de wimpers weer gezonder maakt.

6. Voeding

Vitamine B en E zijn echte wonderen als we spreken over gezond haar. Je vindt ze in avocado’s, noten, zaden, vlees en eigeel. Ook vetzuren zijn je bondgenoten voor mooie wimpers. Deze gezonde vetten in combinatie met de vitamines verhogen de stofwisseling en bevorderen de haargroei. We vinden deze gezonde vetten in zalm, tonijn, natuurlijke oliën, noten en erwten.

Shoppen is altijd een goed idee