Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 5x gewoontes uit je avondroutine die schadelijk zijn voor je haar

5x gewoontes uit je avondroutine die schadelijk zijn voor je haar

5x gewoontes uit je avondroutine die schadelijk zijn voor je haar

Je wilt natuurlijk dat je lokken er mooi en gezond uitzien. Daarom is het belangrijk om je kapsel dagelijks goed te verzorgen. Door een aantal gewoontes uit je avondroutine weg te laten kom je al een heel eind.

1. Je slaapt met staart of knot

Slaap je ’s nachts met een staart of knot? Dan kan je daar beter mee stoppen. Het is namelijk erg slecht voor je haar. Dit komt doordat het elastiekje elke nacht op dezelfde plek in je lokken snijdt en daardoor kan je haar afbreken. Slaap je liever niet met los haar? Maak dan twee vlechten. Je beschadigt daardoor minder snel je haar én de volgende dag
krijg je er beachy krullen voor terug.

2. Je slaapt met nat haar

Was jij het liefst ’s avonds je haar? Ga dan niet met die natte bos slapen. Als je haar nat is, is het namelijk op z’n kwetsbaarst. Door met natte haren te gaan slapen krijg je sneller dode punten of pluizig haar.

3. Je slaat haar borstelen over

Borstel je nog niet standaard voor het slapen gaan je haar? Maak er dan een avondroutine van. Je haar produceert natuurlijke oliën die tijdens het borstelen over je haren worden verspreid. Hierdoor hydrateer je je lokken op een natuurlijke manier.

Lees ook:
Dít is waarom je beter niet ‘nog voor de zekerheid’ moet gaan plassen voordat je gaat slapen

4. Je ligt op een kantoenen kussensloop

Een katoenen kussensloop is niet goed voor je kapsel omdat katoen absorbeert. Hierdoor droogt je haar uit, breekt het af en krijg je gespleten haarpunten. Een zijden of satijnen kussensloop is wél goed voor je haar omdat de oliën uit je haar dan vastgehouden worden.

5. Je gaat met haarlak in naar bed

Het gebruik van haarlak is prima, maar niet om mee naar bed te gaan. Haarlak droogt namelijk je haar uit. Doordat je ’s nachts in bed woelt kan er wrijving ontstaan en dat zorgt ervoor dat het haar nóg droger wordt. Een tip is om je haar op te steken met een grove knip of een spiraalvormig elastiekje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | beeld: GettyImages