Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zien: De perfecte rode lippen

Zien: De perfecte rode lippen

Zien: De perfecte rode lippen

Niks zo sexy als een stel goed gestifte lippen. Maar dan moet het wel perfect gedaan zijn natuurlijk. Lippenstift op je tanden is namelijk uiterst onaantrekkelijk. Hoe voorkom je dit? Deze 5 tips zullen er voor zorgen dat jij met perfect rode lippen de deur uit gaat en je je direct sexy en zelfverzekerd voelt.

1. De perfecte kleur

Om te beginnen moet je natuurlijk de goede kleur rood kiezen. Neem hier de tijd voor en test de kleur in de winkel op je hand, zo kun je het beste zien welke kleur bij jou zal passen. Over het algemeen past een koele kleur rood het beste bij een bleke huid en een warme, donkerrode kleur past het beste bij een donker huidtype.

2. Preppen

Heb je de perfecte kleur (eindelijk) gevonden, dan kan nu het preppen beginnen. Als er nog velletjes op je lippen zitten wordt dit extra benadrukt door de lippenstift. Maak je lippen dus zacht door ze te scrubben met lip scrub, een washandje of een oude tandenborstel. Wil je helemaal zorgen voor een perfecte basis? Breng dan een beetje transparant poeder aan op je lippen.

3. Lippenpotlood

Trek een lijntje met een lippenpotlood in dezelfde kleur als je lippenstift. Dit zorgt er voor dat de lippenstift netjes binnen de lijntjes blijft zitten en niet in de plooitjes van je lippen kan kruipen. Je kunt eventueel voor een extra goede basis ook je lippen eerst helemaal inkleuren met lippenpotlood en vervolgens de lipstick daar overheen aanbrengen.

4. Kleur je lippen in

Het beste begin je in het midden en werk je naar je mondhoeken toe, zo oogt het straks mooi symmetrisch. Voor een perfect resultaat gebruik je een penseeltje: het werk nauwkeuriger en je lippenstift blijf ook nog eens langer zitten. Dep je lippen met een doekje en breng eventueel nog een laag lippenstift aan.

5. Laatste controle

Maak een O-vormig tuitmondje rondom je wijsvinger en veeg zo de overtollige lipstick weg. Zo voorkom je dat er lippenstift op je tanden terecht komt!

Lees ook:

15 tips om ´s ochtends sneller klaar te zijn

Zo lijk je langer zonder hoge hakken

Welke borstvorm heb jij? Er zijn er 7