Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 5 dingen die je moet weten voor je je haar een pastelkleurtje geeft

5 dingen die je moet weten voor je je haar een pastelkleurtje geeft

5 dingen die je moet weten voor je je haar een pastelkleurtje geeft

Er is een nieuwe trend op het gebied van haar, en dat is je complete hairdo in een pasteltintje verven. Toegegeven; dit is een trend voor de waaghalzen onder ons. Ben jij er zo eentje en heb je wel zin in een kleurrijk koppie? Lees dan eerst deze tips!

Ga nooit in een keer voor een compleet nieuwe look

Het verven van je haar is een dure hobby, je telt zo minstens vijftig euro neer voor een verfbeurt bij de kapper. Aangezien een pastelkleur een drastische verandering is en je niet kunt voorspellen of je er écht blij mee zult zijn, kun je beter eerst een paar lokken in een cute kleurtje verven. Ben je overtuigd? Zet dan pas de volgende stap.

Zorg voor een witte basis

Ben je niet blond? Dan zul je jouw bruine haren eerst moeten laten bleken, want anders zul je van dat schattige kleurtje haast niets zien. Bleken is een flinke aanslag op je haar, dus als jij van nature breekbaar haar hebt is het misschien toch niet zo’n goed idee voor jou.

What you see is not what you get

De kleur die op de verpakking afgebeeld staat, is niet de uiteindelijke kleur die jij op je hoofd krijgt. De verf kan veel lichter of juist veel donkerder uitvallen! Dit hangt natuurlijk af van je eigen haarkleur, maar voor een make over als deze, kun je het beste even langs de kapper gaan voor wijze lessen en advies.

Pas je haarverzorging aan

Was jij je haar normaal gesproken twee keer in de week en gebruik je al jarenlang dezelfde shampoo? Dan is het na die verfbeurt tijd voor verandering. Verven maakt je haar broos, en dus zul je producten moeten gaan gebruiken zonder sulfaten en je haar vaak een verzorgend maskertje moeten geven. Probeer het wassen ook zo veel mogelijk uit te stellen. Da’s niet alleen goed voor het kleurbehoud, maar ook voor je haren zelf. Droogshampoo to the rescue!

Deze coupe heeft veel aandacht nodig

Deze nieuwe hairdo is ontzettend leuk, maar weet wel dat je er veel meer tijd (en geld!!!) aan moet besteden dan aan jouw eigen natuurlijke coupe. Wil je de verfkleur er mooi, helder en verzorgd uit laten zien, dan zul je vaak naar de kapper moeten gaan om dit te bewerkstelligen.

Zou jij je haar in een pasteltintje verven?

Lees ook: