Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 15 dingen die je herkent als je shopt bij Primark

15 dingen die je herkent als je shopt bij Primark

Mode & Beauty
15 dingen die je herkent als je shopt bij Primark

Als je goedkope kleding wilt scoren, is Primark dé winkel voor jou! Wie er geweest is, zal deze 15 scenario’s zeker herkennen: eindeloze rij aan de paskamer… Check!

1.     Een mandje of geen mandje: that’s the question

De eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je naar binnengaat: neem ik een mandje of niet? Want wat als je niks leuks ziet en met lege handen naar huis gaat? Dan sjouw je dat mandje voor niets mee. Of je neemt geen mandje, en koopt dan meer dan je zelf kunt dragen… Onze tip: ga altijd, maar dan ook ALTIJD, voor een mandje.

2.     Kiezen in 1-2-3

Je enthousiasme voor zo veel goedkope kleding is opeens niet meer te houden. Voor je een item nog maar goed en wel bekeken hebt, gooi je het al in je mandje.

3.     Je vriendinnen zijn spoorloos

Je bent met een groep, maar begint alleen aan je zoektocht. Je vriendinnen zijn nergens te bespeuren en natuurlijk heeft niemand haar mobiel bij de hand.

4.     Je koopt dat basic topje in alle kleuren die er zijn

Om te gaan sporten of om gewoon thuis te zitten? Wat maakt het uit?! Als een topje minder dan vijf euro kost, koop je het in alle kleuren van de regenboog.

5.     Check: cadeautje voor je lief

Alsof het nog niet vermoeiend genoeg is om voor jezelf te shoppen, ga je nog snel even langs de mannenafdeling. Hoe cute zal hij zijn in die onesie!

6.     Bij twijfel… koop alles!

Soms twijfel je over een aantal stuks. Wat bij andere winkels resulteert in een urenlang dilemma, los je nu in twee tellen op: je koopt ze gewoon allebei!

7.     Vragenronde

Zodra je enthousiasme afneemt, begin je je vragen te stellen over sommige kledingstukken. Zijn die schoenen echt leuk of zijn ze leuk ‘voor Primark’? Groot verschil!

8.     Je wordt boos als iets te duur is

Bij Zara betaal je zonder morren 40 euro voor een jurkje, maar o wee als je bij Primark een jurkje spot voor 20 euro. Echt niet!!

9.     Juwelen overload

Je draagt normaal nooit juwelen, maar nu kun je die ketting toch niet laten liggen. En die armband en die schattige oorbelletjes en…

10.  Dat gevoel dat het uitverkoop is

Twee keer per jaar krijgen we een warm gevoel tijdens het shoppen: het is uitverkoop! Alsof dit gevoel niet nóg beter kan, is het ook nog eens uitverkoop bij Primark. Als je een rode sticker op het prijskaartje ziet, kun je wel op en neer springen van vreugde.

11.  Horror bij de paskamers

Je humeur zakt onder nul wanneer je de rij bij de paskamers ziet. Ga je geduldig wachten of kruip je stiekem achter het schoenenrek en hoop je dat de verkoopster je niet ziet? En waarom mogen vrouwen nooit bij de mannen passen?

12.  De schade vaststellen

Je krijgt bijna hartkloppingen wanneer je uiteindelijk aan de kassa staat. 120 euro?! Maar dan bedenk je wat je allemaal gekocht hebt – drie paar schoenen, zeven topjes, vijf shortjes, twee jurkjes, een nieuwe handtas, een handvol juwelen en nog wat prullen – en ben je zowat in extase.

13.  Oeps, de verkeerde maat

Eenmaal thuis merk je dat je maat 44 hebt gekocht in plaats van je vertrouwde 38. Je bespaart jezelf een tripje terug naar de winkel. Het kan vast nog dienen als pyjama.

14. Kartonnen blubber

Met een zelfvoldaan gevoel stap je de winkel weer uit. Helaas is na een paar uur je goede humeur verdwenen. Nu moet je dus met drie papieren tassen door de regen naar huis.

15.  Een wachtrij om binnen te mogen?!

Welke winkel heeft nu wachtrijen buiten de winkel? (Ja Primark Brussel, we hebben het over jou!) Wat is dit, een attractiepark? Hoewel dit bijna kan kloppen, is dit toch een beetje te veel van het goeie. Nu moet je niet enkel een uur wachten bij de paskamers, maar zelfs voor je de winkel binnen mag.

Lees ook

 

 

 

Beeld: Reporters | Gifs: Giphy

Shoppen is altijd een goed idee