Onderzoek wijst uit: een strandvakantie is hartstikke gezond!

3483

De doorgaans wisselvallige Hollandse zomers zijn al reden genoeg zijn om een vakantie naar de zon te boeken, maar er is nu ook wetenschappelijk bewijs dat een strandvakantie goed is voor je gezondheid.  

Lees ook: De beste stranden van Amsterdam

Onderzoek van de Michigan State University toont aan dat mensen die in een omgeving wonen met veel blauw – de zee, de lucht – minder psychische problemen hebben dan mensen die in een andere omgeving wonen. Kijk even naar buiten: blauw of grijs? Our point exactly…

strand
copyright: giphy

Wonen aan een azuurblauwe zee zou de mentale gezondheid en geestelijke ontspanning verbeteren en de zintuiglijke prikkels verminderen. Het resultaat? Een meer ontspannen en daarmee gezondere levenshouding. De onderzoekers keken trouwens ook naar mensen die in een groene omgeving met veel natuur en bos wonen, maar die scoorden minder goed dan de mensen die elke ochtend wakker worden met het ruisen van de zee.

Natuurlijk is een vakantie Albufeira of de Côte d’Azur niet hetzelfde als er een leven lang wonen (we wish), maar met een week of drie kom je vast een eind in de buurt van de ultieme mentale ontspanning.

Meer argumenten hebben wij in ieder geval niet nodig!

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95!

Bron: Marie-Claire.nl

DELEN
Vorig artikelGTST-ster Ruud Feltkamp rent voor het goede doel
Volgend artikelLOL: als een avocado de zon in!