Smullen, maar: volkoren spaghetti met een saus van avocado

338

Zin in een lekkere, romige pasta die wél gezond is? Deze volkoren spaghetti met saus van avocado gaat je hoe dan ook blij verrassen. Yum!

Lees ook: Simpel gerecht met veel groente en zónder vlees: pasta Milanese

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 400 g volkoren spaghetti
  • zout
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 30 g amandelen
  • 1 teentje knoflook, geschild en in stukjes gesneden
  • 6 el olijfolie
  • 2 rijpe avocado’s, geschild en de pit verwijderd
  • 200 g jonge spinazie, de blaadjes
  • 100 g gamba’s, optioneel
  • Parmezaanse kaas, optioneel

Bereiding:

  1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Rasp intussen de schil van de citroen en pers het sap uit. Pureer de amandelen met het citroensap, de knoflook, de helft van de olijfolie en avocado.
  3. Hak de spinazie grof. Giet de pasta af en schep om met de spinazieblaadjes en de avocadosaus.
  4. Verdeel het gerecht over 4 (diepe) borden en besprenkel met de overige olijfolie.
  5. Lekker met gamba’s en Parmezaanse kaas.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron/beeld: CookLoveShare

DELEN