Smakelijk recept: zomerse risotto

663

Een smeuïge risotto: je kunt ons er ’s nachts voor wakker maken. Het klinkt alleen misschien als een zwaar gerecht dat je liever op een koude dag eet, maar met dít recept is het rijstgerecht net zo lekker op een lentedag anno nu.

Lees ook: Yum! Heerlijk en snel recept voor zomerse groentecurry

Benodigdheden voor 4 personen:

    • 1 scheut olijfolie
    • 1 bos uitjes, ca. 200 g, gesnipperd
    • 3 stengels bleekselderij, ca. 100 g, in mini blokjes
    • 400 g risottorijst
    • 1 l hete kippenbouillon
    • 1 courgette, ca. 400 g
    • 100 g mascarpone
    • 1 citroen, de rasp en (ca. 50 ml) sap
    • 50 g Parmezaanse kaas, gemalen
    • zout en peper

Bereiding:

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de uisnipppers, de bleekselderij en de risottorijst kort. Voeg de kippenbouillon toe en kook op laag vuur ongeveer 10 minuten.
  2. Snijd intussen de courgette in miniblokjes. Voeg de laatste 8 minuten de courgetteblokjes toe. Controleer of er nog voldoende vocht bij de rijst zit en voeg, indien nodig, nog wat toe.
  3. Meng, zodra de rijst beetgaar is, de mascarpone, het citroensap en –rasp en de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Besprenkel indien gewenst met wat extra olijfolie. Lekker met een frisse salade.

Bron: CookLoveShare

DELEN