Rösti-ovenschotel met kip

2877

Sofies inspiratie: “Ik ben gek op ovenschotels en probeer dan ook wekelijks een nieuw recept uit. Laatst had ik zin in een ovenschotel en toen bleek ik geen aardappels in huis te hebben. Ik keek vervolgens in mijn voorraadkast en in mijn diepvries en kwam tot de conclusie dat ik wel rösti had, en 1+1=2: het recept voor een rösti-ovenschotel was geboren. De schotel was verrassend lekker en viel niet alleen bij mij in de smaak. Ook Jorrit vond het zeker voor herhaling vatbaar.”

Rösti-ovenschotel met kip

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten in de oven

Dit heb je nodig

450 g rösti
2 kipfilets
2 tl kipkruiden (of een mengsel van een tl paprikapoeder, snufje knoflookpoeder en wat zout/peper)
halve courgette
100 g mais
100 g doperwten
200 g prei
2 el roomkaas met kruiden
snufje zout en peper
handje geraspte kaas

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Verdeel de helft van de rösti over de bodem van een ovenschaal. Snijd de kipfilet in stukjes en de courgette en prei in dunne plakjes. Breng de kipfilet op smaak met kipkruiden en giet een scheutje olie in een pan. Bak de kip rondom bruin en voeg vervolgens de prei en courgette toe. Bak dit een paar minuten mee (ongeveer 5 minuten) en voeg dan de doperwtjes, mais en roomkaas toe. Even goed mengen, de roomkaas laten smelten en dan het vuur uitzetten. Verdeel het kipmengsel over de rösti in de ovenschaal. Leg er daarna nog een laagje rösti over en strooi er een beetje geraspte kaas over. Zet circa 20 minuten in de oven.

Tip: Met deze ovenschotel kun je makkelijk variëren: vervang de courgette eens voor paprika, ui of sperziebonen of gebruik hamblokjes, gehakt of gerookte kip in plaats van kipfilet.

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Zie ook:

DELEN
Vorig artikelVlogger verrast door vliegende vis
Volgend artikelDaarom wordt je kater ondraaglijker naarmate je ouder wordt