Recept: wortelsoep met kardemom

1845
Foto: libelle-lekker.be

Nu de wintertijd officieel is ingegaan en de winterse kou in aantocht is, is er niks zo fijn als een heerlijke pan soep op het vuur hebben staan. Deze yummie wortelsoep met kardemom zal je heerlijke verwarmen!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 sinaasappel
  • 1 kg wortels
  • 6 kardemompeulen
  • 1 grote ui
  • 1 tl harissa (of chilipasta)
  • 1,5 liter bouillon
  • ollie
  • 2 el peterselie
  • zout
  • peper

Zo maak je het:

  1. Snipper 1 ui.
    Snij de wortels in plakjes.
    Open 4 peultjes kardemom en haal de zaadjes eruit.
    Rasp de schil van een sinaasappel en pers er het sap uit.
  2. Fruit een gesnipperde ui in een beetje olie. Doe er de wortels in plakjes bij en stoof even mee. Blus met de bouillon.
  3. Doe de kardemomzaadjes van 4 peultjes bij de soep. Voeg er harissa aan toe. Laat een kwartiertje koken.
  4. Doe de sinaasappelschil en het sap bij de soep. Mix en breng op smaak met peper en zout. Meng de zaadjes van 2 extra kardemompeulen met 2 el gehakte peterselie en strooi dit in de soep.Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: Pompoensoep met tosti-brochette

Recept: courgette-spinaziesoep met zalm en citroen

Recept: Courgettesoep

 

DELEN
Vorig artikelNostalgie: Zo ziet ‘Ruthie Camden’ uit 7th Heaven er nu uit!
Volgend artikelBeau Schneider terug in GTST!