Verfrissend bijgerecht: wortelsalade met appel en radijsjes

180

Je AVG eens afmaken met iets anders dan gekookte groenten of een salade van rucola, komkommer en tomaat? Deze wortelsalade is lekker fris én pittig door de toevoeging van radijs en mosterd.

Lees ook: Zomers recept: buddhabowl met krokante avocadoreepjes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram wortelen
  • 3 augurken (in mini blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 200 gram radijzen
  • 1 appel
  • 2 el mayonaise
  • 2 el volle yoghurt
  • 1 el mosterd (grove)
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verwijder het loof en was of schrap de worteltjes. Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de wortels ca. 4-5 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
  2. Snijd de wortels in plakjes en meng met de blokjes augurk en de uisnippers.
  3. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes of in vieren. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes, schijfjes of reepjes. Meng alle ingrediënten in een kom.
  4. Klop een pittige dressing van mayonaise, yoghurt, mosterd en zout en peper naar smaak. Voeg bij de salade en hussel door elkaar. Plaats tot gebruik in de koelkast. Voeg eventueel vlak voor het serveren de rucola toe.

Tip: Lekker met schouderkarbonade en krieltjes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron/beeld: CookLoveShare

DELEN