Kindertraktatie: Rupsje Nooitgenoeg

1249
CookLoveShare

Bijna aan jarige thuis? Dan mag er natuurlijk ook getrakteerd worden op school. Een bijzonder moment, waar de kleintjes altijd héél erg naar uit kunnen kijken. Een feestelijke en originele traktatie vinden kan nog knap lastig zijn. Daarom hebben we weer een fijn receptje voor jullie opgezocht. Ditmaal: rupsjes gemaakt van Oudhollandse poffertjes. Nog bést wel gezond ook!

Wat heb je nodig?

 

  • 200 ml magere melk
  • 100 g poffertjesmix
  • 1 eidooier
  • 1 el Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak
  • 250 g druiven (kleine pitloze druiven)
  • 2 tl Blue Band Goede Start!
  • 1 el discodip
  • 1 tl decoratiestift (wit)
  • 30 snoepjes (gekleurd, voor de ogen en neusjes)

En zo maak je het!

  1. Schenk de melk in een beslagkom en voeg de poffertjesmix toe. Roer met een garde door elkaar. Roer de dooier en de vloeibare boter door elkaar.
  2. Laat de poffertjespan heet worden en spuit het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes totdat de bovenkant bijna droog is en keer ze en bak ook de andere kant mooi lichtbruin. Bak 20 poffertjes van het beslag en laat ze afkoelen.
  3. Halveer de poffertjes. Was en droog de druiven. Prik aan elk satéstokje overdwars een druif en een half poffertje. Herhaal dit nog 3 keer zodat er 4 druiven en 4 gehalveerde poffertjes aan de stokjes zitten.
  4. Prik als laatste aan elk satéstokje een druif maar prik ze nu in de lengte aan de stokjes. Plak met de decoratiestift op elk kopje van de gekleurde snoepjes 2 oogjes en een neusje vast.
  5. Leg de kindertraktierupsen naast elkaar, bestrijk de bovenste rand van de poffertjes met de boter en bestrooi met de discodip.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: CookLoveShare

 

 

DELEN