Fijn bijgerecht: snelle salade met wortel en appel

498

Soms weet je gewoon even niet meer wat je moet koken. Je hebt aardappels ingeslagen en een stukje vlees of vis, maar wat ga je erbij maken? Een verfrissende salade van wortel en appel is het antwoord en maakt je standaard AVG nét een beetje anders.

Lees ook: Yum! Heerlijk en snel recept voor zomerse groentecurry

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram wortelen
  • 3 augurken (in kleine blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 200 gram radijsjes
  • 1 appel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Verwijder het loof en was of schrap de worteltjes. Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de wortels ca. 4-5 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
  2. Snijd de wortels in plakjes en meng met de blokjes augurk en de uisnippers.
  3. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes of in vieren. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes, schijfjes of reepjes. Meng alle ingrediënten in een kom.
  4. Klop een pittige dressing van mayonaise, yoghurt, mosterd en zout en peper naar smaak. Voeg bij de salade en hussel door elkaar. Plaats tot gebruik in de koelkast. Voeg eventueel vlak voor het serveren de rucola toe.

Tip! Lekker met schouderkarbonade en krieltjes.

Bron: CookLoveShare

DELEN