Glazuur maken voor gebak

1478

Glazuur voor over koekjes of taart is heel makkelijk zelf te maken – de meeste ingrediënten heb je wel  in je voorraadkast staan – en heerlijk om na afloop je tanden in te zetten. Je kunt je zoetigheid daarna natuurlijk nog extra versieren met eetbare parels of smarties. 

Glazuur maken

Het glazuur op een cupcake of over een taart is eenvoudig te maken van poedersuiker. Je hebt het volgende nodig:

  • 1/2 eetlepel warm water
  • 100 gram poedersuiker
  • eventueel een kleur- of smaakstof
    (1/2 eetlepel limonade, citroensap of vanille bijvoorbeeld)

Doe de poedersuiker in een kom en voeg daar een halve eetlepel warm water aan toe en (mag maar moet niet) eventueel een kleur- en een smaakstof. Roer het mengsel zachtjes door elkaar, op deze manier stuift het poedersuiker niet overal naartoe.

Is het glazuur te dik van textuur, dan kun je nog een beetje warm water toevoegen. Is het glazuur te dun, voeg dan wat meer poedersuiker toe. Let op: als het glazuur te dun is, kan het makkelijk van je taart afdruipen. Dik glazuur strijk je makkelijker uit over je gebak.

Zo glazuur je een taart

DELEN