Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Kids > Inspiratieloos? Dit zijn 20x de mooiste babynamen die je niet vaak hoort

Inspiratieloos? Dit zijn 20x de mooiste babynamen die je niet vaak hoort

Inspiratieloos? Dit zijn 20x de mooiste babynamen die je niet vaak hoort

Luuk, Emma, Sem en Sophie. Het zijn allemaal prachtige namen, maar ze komen ook vaak voor. Ben je op zoek naar een zeldzame naam met een mooie betekenis? Dan heb je geluk, wij zetten de mooiste babynamen voor je op een rijtje. 

De 20 zeldzaamste babynamen

1. Vie

Dit is een meisjesnaam geïnspireerd door het Franse gezegde ‘C’est la vie’, wat ‘Dat is het leven’ betekent. Vie betekent dus leven.

2. Sevijn

Sevijn is een jongensnaam die afgeleid is van een andere naam: Silvijn. Dit betekent ‘van het bos’. Heel zeldzaam dus. Een andere optie, die misschien net iets minder zeldzaam is, is Silas. Dit betekent hetzelfde, maar komt toch wat vaker voor.

3. Zenn

Zenn is een van de uniseks babynamen op deze lijst. Als je houdt van spirituele namen is deze natuurlijk perfect. Zenn betekent ‘kracht van Jupiter’.

4. Raïf 

Het lijkt misschien op de afkorting ‘Raf’, van de naam Rafaël, maar het is een Welshe jongensnaam. De oorsprong en betekenis van de naam zijn onbekend, maar bij deze stoere en zeldzame naam maakt dat niet uit.

5. Scout

Deze naam is zeker uniek. In de afgelopen tien jaar kreeg maar één Nederlander deze naam. Het is een Engelse naam die voor zowel meisjes als jongetjes leuk is. Vooral voor natuurliefhebbers is deze perfect, de naam betekent ‘verkenner’.

6. Xean

De naam Sean kennen we allemaal wel, het betekent ‘God is genadig’. Maar deze naam komt vaak voor, dus geef er dan een originele twist aan en noem je zoontje Xean.

7. Kaja

Kaja is ook weer een van de uniseks babynamen. De naam komt uit Scandinavië en betekent ‘zuiver’.

8. Neo

Neo is ook een naam die je niet vaak hoort. Het is een korte uniseks naam, maar hij wordt vaker aan jongens gegeven. Neo betekent ‘nieuw’ en dat is natuurlijk perfect voor het nieuwe gezinslid.

9. Dyem

Dyem spreek je uit als Djem en is een variant van de naam Gemma, wat ‘edelsteen’ of ‘juweel’ betekent. De meeste korte meisjesnamen zijn vooral stoer, maar deze is ook lief. Best of both worlds dus!

10. Tibor

De naam Tibor lijkt erg op zijn varianten: Timor of Timo. Alleen komt hij veel minder vaak voor. De naam komt uit Hongarije en betekent ‘van de Tiber’. Dit is een rivier in Italië. Dus is je kindje van Italiaanse afkomst of houden jullie gewoon erg van Italië? Dan is deze naam perfect!

Lees ook:
Déze babynamen passen perfect bij het sterrenbeeld van je kindje

11. Avélie

Deze naam is voor alle fans van de chique, Franse babynamen. Avélie lijkt op de Franse naam Amélie, maar betekent heel iets anders. Avélie betekent namelijk ‘vogel’, ‘kracht’ en ‘leven’.

12. Walker

Op het eerste oog zou je denken dat deze naam ‘wandelaar’ betekent. Maar de betekenis is heel anders, het betekent namelijk ‘kleermaker’. Perfect voor de fashionistas onder ons.

13. Yildou

Yildou is een meisjesnaam die lijkt op de Friese naam Jildou. Alleen komt hij veel minder vaak voor. De naam betekent ‘heilig offer’ en ‘ waarde’.

14. Mosi

Mosi is een Afrikaanse jongensnaam. Hij lijkt een beetje op het Nederlandse Moos, die wat minder zeldzaam is. Mosi betekent letterlijk ‘eerstgeborene’, een prachtige naam voor je eerste kindje.

15. Zody

Nog een uniseks babynaam, alhoewel alle namen op deze lijst prima voor zowel jongens als meisjes kunnen worden gebruikt. De naam komt uit Schotland en het betekent ‘leven’.

16. Yke

Ook Yke is een genderneutrale naam. Alleen spreek je hem anders uit voor jongens als voor meisjes. Bij meisjes wordt de naam uitgesproken als ‘Ieke’ en bij de jongens ‘Aik’. Het is een stoere en mysterieuze naam die bijna niet voorkomt.

17. Mida

Deze naam is ook super zeldzaam. Alleen in 2014 is er een meisje in Nederland met deze naam geboren. Het is een variatie op de populaire naam ‘Mila’.

18. Tsjerk

Tjerk is een Friese jongensnaam die al vrij uniek is, maar als je er nog een ‘s’ aan toevoegt zal hij extra speciaal zijn. De naam betekent ‘getalenteerde leider van de mensen’.

19. Nox

Deze naam is een afkorting van de naam Lennox. Dit betekent ‘van Schotse adel’. Beide namen komen weinig voor, in 2019 kregen maar 57 baby’s de naam Lennox en acht kregen de naam Nox.

20. Danio

De naam Daan is super stoer en leuk voor een jongetje. Helaas komt hij erg vaak voor. Denk daarom eens aan de naam Danio. Dit is een Hebreeuwse naam die erg zeldzaam is. Hij werd in de afgelopen tien jaar aan nog niet eens twintig jongens gegeven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Ouders van Nu | Beeld: Getty

Shoppen is altijd een goed idee