Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > #IkHebFlair > Hoofdredacteur Marije: ‘Twee dagen heb ik op mijn lip gebeten en niets gezegd’

Hoofdredacteur Marije: ‘Twee dagen heb ik op mijn lip gebeten en niets gezegd’

Hoofdredacteur Marije: ‘Twee dagen heb ik op mijn lip gebeten en niets gezegd’

Yay, de nieuwe Flair ligt in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (36), die met Franklin (36), zoon Kyano (10) en dochter Liv (7) in Purmerend woont. Deze week vertelt ze over haar ruzie met Franklin.

“Laatst was het weer zover. Franklin was al twee dagen chagrijnig (tenminste, dat vond ik) over iets heel kleins waar hij zich maar niet overheen kon zetten. We kennen elkaar al 20 jaar, dus natuurlijk weet ik hoe hij in elkaar steekt. Idealiter zou ik gewoon moeten wachten tot het overwaait. De kop-in-het-zandtactiek; als het echt iets was wat hij heel belangrijk vond, dan kwam hij er namelijk wel mee en voor de rest draait hij wel weer bij.

‘Je kunt er bijna je klok op gelijk zetten, want vijf minuten later hebben we ruzie’

Maar laat dat nou net het probleem zijn tussen ons. Ik ben geen kop-in-het-zandtype. 2 dagen heb ik op mijn lip gebeten en zeg ik niets, maar dan gooi ik het er uiteindelijk uit. Noem het een moment van zwakte of juist het tegenovergestelde. Maar dan stel ik toch de onvermijdelijke vraag: ‘Waarom ben je zo chagrijnig?’ Et voilà, je kunt er bijna je klok op gelijk zetten, want vijf minuten later hebben we ruzie. Want ‘hoe kom je erbij, ik ben helemaal niet chagrijnig’ en ‘let niet zo op me’. Waarbij mijn temperament onmiddellijk de kop opsteekt en ik als een wesp gestoken uitroep: ‘Ik ben toch zeker niet gek?’ Natuurlijk zou ik hier graag een verhaal optikken dat je na twintig jaar wel weet hoe je ruzie productief maakt, maar helaas helaas, de waarheid is vrees ik een stuk minder mooi.

Lees ook:
Hoofdredacteur Marije: ‘Soms kijk ik vol bewondering naar mijn dochter Liv’

Je zult begrijpen dat ik met aandacht het verhaal van Nathalie van de Graaf las in het magazine (nu in de winkel). Daarin leidt relatiepsycholoog Jean Pierre van de Ven ons door de verschillende ruzietypes en hoe je daar dan het beste mee om kan gaan. Het zal niemand verbazen dat in ons huis een duidelijke Schreeuwer en Zwijger wonen. Op ruzievlak niet de meest ideale combinatie. De gouden tip van Jean Pierre is er dan ook 1 om zeker ter harte te nemen: minder dwingen. Omdat soms het leven soms best simpel kan zijn.”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 18. Deze ligt nu in de winkel. Bestellen kan hier.