Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > #IkHebFlair > Hoofdredacteur Marije: ‘Af en toe vind ik ineens dat ik de perfecte huismoeder moet zijn’

Hoofdredacteur Marije: ‘Af en toe vind ik ineens dat ik de perfecte huismoeder moet zijn’

Hoofdredacteur Marije: ‘Af en toe vind ik ineens dat ik de perfecte huismoeder moet zijn’

Yay, de nieuwe Flair ligt in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (36), die met Franklin (36), zoon Kyano (10) en dochter Liv (6) in Purmerend woont. Deze week vertelt ze over het pérfecte paasontbijt en alle moeilijkheden dat daarbij komen kijken. 

“Daar stond ik dan in mijn ontplofte keuken. De bloem lag overal, de stukjes deeg kleefden nog aan mijn vingers en de kinderen hadden honger. Niet zo gek, want het was 12 uur. Al 3 uur was ik bezig met het maken van een paasontbijt. Af en toe heb ik dat. Dan vind ik ineens dat ik de perfecte huismoeder moet zijn. Mijn kinderen de ervaring moet geven van een rijk gevuld, en vooral zelfgemaakt paasontbijt. In dit geval dan. Want het is ook weleens zelfgemaakte patat geweest. Of een 4-lagen-verjaardagstaart.

‘Af en toe krijg ik het, wat Franklin noemt, op mijn heupen’

90 % van de tijd doe ik niet zo moeilijk, maar af en toe krijg ik het dus, wat Franklin noemt, op mijn heupen. Dit was zo’n moment. Volgens mij begon het met een moeder op school, die tegen me zei dat het bakken van brioche helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. “Mijn zoon is er dol op!”, riep ze ook nog.

Ik dacht aan de afbakbroodjes die ik altijd vanuit het plastic in de oven mik en voelde een steek van jaloezie. Ik wilde ook dat mijn kinderen later zouden zeggen: “Weet je nog, mam, dat paasontbijt vroeger bij ons thuis. Die heerlijke brioche die je altijd maakte.” Dus vond ik ineens dat er een zelfgemaakt paasontbijt moest komen dit jaar. En echt waar, ik verheugde me daar op.

‘Waarom stoppen bij zelfgemaakte brioche als je ook zelf croissantjes kunt maken?’

In mijn hoofd zag ik ons al zitten, gezellig keuvelend bij dat heerlijke versgebakken brood, en mijn hart maakte een sprongetje. En waarom stoppen bij zelfgemaakte brioche als je ook zelf croissantjes kunt maken en scones en ja, dan natuurlijk ook lemon curd. Maar dan blijkt ’s ochtends ineens dat het briochedeeg 2 uur had moeten rijzen voor het in de oven kon en beginnen de eerste scheurtjes te verschijnen in het o zo gezellige tafereeltje in mijn hoofd. Shit.

Lees ook: Hoofdredacteur Marije: ‘Je weet nooit wat morgen brengt’

Daar had ik overheen gelezen. 3 uur, veel zweet, zeurende kinderen, en deeg tot achter mijn oren later, kunnen we eindelijk aan tafel. Oké, de croissantjes zijn te hard, de lemon curd smaakt aangebakken en met de keuken opruimen ben ik straks nog zeker een uur zoet, maar de brioche, de brioche, die is heerlijk. Vrolijk Pasen!”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 16. Deze ligt nu in de winkel. Bestellen kan hier.