Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > #IkHebFlair > Hoofdredacteur Marije: ‘Soms kijk ik vol bewondering naar mijn dochter Liv’

Hoofdredacteur Marije: ‘Soms kijk ik vol bewondering naar mijn dochter Liv’

#IkHebFlair
Hoofdredacteur Marije: ‘Soms kijk ik vol bewondering naar mijn dochter Liv’

Yay, de nieuwe Flair ligt in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (36), die met Franklin (36), zoon Kyano (10) en dochter Liv (7) in Purmerend woont. Deze week vertelt ze over haar dochtertje Liv en haar kwaliteit. 

“Soms kijk ik vol bewondering naar haar. Ze huppelt over straat, een lachje hier, een knuffel daar. Dan zie ik van een afstandje hoe ze mensen aan zich bindt. Dingen gedaan krijgt. Van opa, die ze zachtjes in zijn oor fluistert: ‘Mag ik een ijsje?’ Kusje erbij, haar armen om zijn nek. Of de juf van de bso, die ze elke donderdag trouw knuffelt en bedankt voor de leuke middag.”

“Soms vraag ik me af of Liv het bewust doet, of deze kwaliteit gewoon van nature heeft. Ze is nu 7, maar ik ben er nog steeds niet helemaal uit. Het contrast met haar broer is in dit opzicht enorm. Hij is wars van vleierij. Heel voorzichtig probeer ik hem weleens te helpen door te opperen dat hij misschien wat vrolijker moet zijn tegen de juf van de bso, omdat zij dan misschien ook wat meer bereid is hem wat milder te benaderen. Dan haalt hij zijn schouders op en zegt: ‘Ik vind haar gewoon niet aardig mama, en zij mij ook niet. Ik ga niet doen alsof.'”

Lees ook
Hoofdredacteur Marije: ‘Af en toe vind ik ineens dat ik de perfecte huismoeder moet zijn’

“Wat ik dan wel weer een verhelderende aanpak vind. Helemaal omdat Livs charme ook een keerzijde heeft. Als ze thuis haar zin niet krijgt en als een ware Meghan Markle stampvoetend door het huis gaat, wissel ik vaak een blik van herkenning uit met Kyano. Dan rolt hij met zijn ogen en leest stoïcijns verder in zijn Donald Duck. Prinsessengedrag noemt hij het. Toegegeven, ik denk dat Liv het dit jaar op Koningsdag best gezellig zou hebben in Amersfoort met Ariane, Alexia en Amalia. Deze Flair is alvast een fijn voorproefje. Van begin tot eind vol verhalen met een oranje tintje. Want stiekem schuilt in ons allemaal wel iets koninklijks.”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 17. Deze ligt nu in de winkel. Bestellen kan hier.

Shoppen is altijd een goed idee