Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > #IkHebFlair > Flair roept op: #stavoorwiejebent

Flair roept op: #stavoorwiejebent

Flair roept op: #stavoorwiejebent

Uit onderzoek over de uitblinkmaatschappij voor Flair 26, ons 1000ste nummer, blijkt dat veel vrouwen het lastig vinden zichzelf te zijn en zich vaak vergelijken met anderen. Wij roepen op om te staan voor wie je bent. Je hoeft namelijk niet uit te blinken om te worden gezien.

De leukste baan, het knapste kind, het strakste lijf, een rijk sociaal leven, een Pinterest-proof huis: de drang om uit te blinken en perfect te zijn heeft met de jaren – en de komst van sociale media – ons leven overgenomen. En wat levert het op? Een gestreste maatschappij, de constante druk om te presteren en een heuse burn-out epidemie.

Uitblinkmaatschappij-onderzoek

Ook uit ons onderzoek onder Flair-volgers en abonnees blijkt dat tachtig procent van de vrouwen de druk voelt om zich beter voor te doen. Eén op de drie ervaart vaak druk om een perfect leven te leiden. Tachtig procent vergelijkt zich soms tot vaak met anderen. Vrouwen onder de 35 hebben hier meer last van dan vrouwen boven de 35; de jongere vrouwen ervaren dan ook meer druk door de sociale media. Wel veertig procent heeft vaak het gevoel niet bijzonder genoeg te zijn. Dat is toch treurig? Het is nu meer dan ooit reden om het Flair-geluid te laten horen: wees jezelf!

Lees ook
Flairs Playlist op Spotify: al onze en jouw favoriete nummers met mooie betekenissen

#stavoorwiejebent

Hoofdredacteur Marije Veerman: “Genoeg is genoeg. Flair is al sinds de oprichting voor iedere vrouw. Een plek waar vrouwen zich bloot durven geven en zichzelf durven zijn. Want iedereen is waardevol precies zoals hij of zij is. Met ons jubileumnummer en in deze tijd is er meer dan ooit reden om dit te benadrukken. Je hoeft namelijk niet uit te blinken om gezien te worden. Sta voor wie je bent, dan heb je sowieso flair!” Daar is onze nieuwe columnist – die met het jubileumnummer start – Bibi Breijman het grondig mee eens: “Mijn leven, met alle imperfecties, is het meer dan waard om te laten zien. Oprechtheid moet het in mijn ogen altijd winnen van het streven naar perfectie.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Jessica van Zanten | Beeld: Getty Images