Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Jaarhoroscoop 2022 Weegschaal: Hoe meer tijd en energie je in iets steekt, hoe meer je hiervoor terugkrijgt ✨

Jaarhoroscoop 2022 Weegschaal: Hoe meer tijd en energie je in iets steekt, hoe meer je hiervoor terugkrijgt ✨

Jaarhoroscoop 2022 Weegschaal: Hoe meer tijd en energie je in iets steekt, hoe meer je hiervoor terugkrijgt ✨

Hoe ziet 2022 er voor jou uit? Het staat in de sterren geschreven. Dit is Flairs jaarhoroscoop van de Weegschaal.

Algemeen

Het jaar 2022 is voor de Weegschaal een prachtig jaar. ­Hoewel veel mooie dingen dit jaar komen aanwaaien, mag je niet vergeten dat hoe meer energie en tijd je ergens in steekt, hoe meer je hiervoor terugkrijgt. Het is daarom erg belangrijk om je tijd dit jaar extra goed te verdelen. Maak keuzes waaraan je jouw tijd wil besteden en besef hoe waardevol jouw tijd is.

Weegschalen zijn dit jaar erg creatief. Hoewel het een mooi jaar is om te starten met een creatieve hobby, biedt jouw creativiteit mogelijkheden op alle aspecten in jouw leven. Zoals het indelen van je tijd, het oplossen van problemen en het creatief omgaan met geld. Ook anderen in je omgeving zullen dit opmerken en je hulp vragen.

In de maanden januari, februari en maart heb je last van spanningen. Je hebt te veel dingen waarover je wil nadenken en dit zorgt mentaal voor stress en gepieker. Maak gebruik van jouw creativiteit en zoek naar een manier die je helpt bij het bedenken van een passende oplossing. Denk aan het opschrijven van de taken die je moet doen, je gedachten verzetten door een rustmoment in te plannen of door in gesprek te gaan met iemand die je vertrouwd. Kies een manier die bij jou past en neem op deze manier de grootste spanningen weg.

Maart is een maand waarin je veel gedaan krijgt. Je hebt veel energie en jouw harde werk wordt deze maand extra beloont. Maak hier gebruik van en deel je tijd efficiënt in, zodat je veel tijd kunt besteden aan datgene wat voor jou het belangrijkste is. Denk aan tijd doorbrengen met mensen die je liefhebt, een hobby, je werk of jezelf beter leren kennen.

Van april tot en met juni kunnen weegschalen te maken krijgen met een onverwachte wending. Het is een tijd die lastig te voorspellen is en laat in deze periode zoveel mogelijk over je heen komen. Je intuïtie zal je de juiste weg tonen en het is belangrijk om deze zoveel mogelijk te volgen. Vertrouw op jezelf en doe zoveel mogelijk dingen die goed aanvoelen. Twijfel je te erg aan een beslissing, laat deze dan rusten tot juli en overweeg deze dan opnieuw.

De zomermaanden juli en augustus staan in het teken van ontspanning en relaties. Vriendschappen zijn sterk en als je een partner hebt is deze periode het moment om veel tijd aan elkaar te besteden. Sowieso doe je er goed aan om in deze maanden veel plezier te hebben. Geniet van een verre reis die je altijd al hebt willen maken, maar het kunnen ook kleine dingen zijn zoals een wandeling op het strand, een middagje werken in de tuin of het lezen van een mooi boek en wat lekkers. Laad jezelf zoveel mogelijk op en doe dingen waar jij je goed bij voelt. Ongeacht wat anderen hiervan vinden.

De herfst en winterperiode verlopen rustig, maar de herfstmaanden gaan iets minder soepel dan de winterperiode. Je kunt last hebben van negatieve emoties en het is belangrijk om vast te houden aan de gedachte dat deze van tijdelijke aard zijn. Je gedachten verzetten en niet te veel nadenken is in deze periode belangrijk. Probeer moeilijke vragen, zoals wat jij wil bereiken in je leven, niet te beantwoorden in deze mindere periode. Je kunt in deze tijd beter praktische activiteiten ondernemen, die je ook fysiek uitdagen. Een moe lichaam, zorgt ervoor dat je je mentaal beter voelt.

November en december zijn voor de Weegschaal prachtige maanden om het jaar 2022 op een mooie manier af te sluiten. Zorg dat je evenveel tijd besteedt aan je werk of andere taken en je vrije tijd. Een balans tussen deze twee zorgen ervoor dat je het meeste uit deze winterperiode haalt. Probeer in december, ondanks alle feestelijkheden, gezond te blijven eten. Hoewel dit een uitdaging is, is het erg belangrijk om fysieke problemen te voorkomen.

Liefde

Op het gebied van de liefde is de start van het jaar wispelturig. Gelukkig duurt deze onrustigere periode maar tot mei. De rest van het jaar brengt voor de Weegschaal veel liefde en romantiek. Heb je een partner dan is het belangrijk om elkaar in de eerste periode van het jaar genoeg ruimte te geven. Zelfstandigheid is belangrijk en is goed voor jullie relatie. Vanaf mei tot en met december is er voldoende tijd om samen activiteiten te ondernemen. Probeer zoveel mogelijk met elkaar te communiceren, zeker als er dingen zijn waaraan je je stoort. Doen jullie dit niet, dan kan dit vervelende gevolgen met zich mee brengen. Juli en augustus zijn de mooiste maanden op het romantische vlak. Heb jij geen partner, dan kun het beste wachten met daten tot de lenteperiode is aangebroken. Mei is de perfecte tijd om op zoek te gaan naar een liefdespartner. Communicatie is ook hier erg belangrijk. Geef duidelijk aan waar je naar op zoek bent, zo verlies je geen kostbare tijd. Zorg er wel voor dat je open staat om nieuwe mensen te leren kennen. Je gesloten houding kan er anders voor zorgen dat er wel degelijk mensen interesse hebben om je beter te leren kennen, maar je dit niet door hebt.

Op het gebied van familie en vrienden verloopt het jaar stabiel en rustig voor de Weegschaal. Mensen om wie je geeft, spreken graag met je af dit jaar. Het kan zijn dat er periodes zijn dat je je eenzaam voelt. Dit ligt niet aan jou, maar gewoonweg aan het feit dat de mensen om je heen een drukkere periode hebben. Heb je veel last van deze eenzaamheid, neem dan initiatief om af te spreken met vrienden en familie. Biedt eventueel aan om eens te helpen als ze het erg druk hebben. Samen boodschappen doen, een keer oppassen op de kinderen of samen de hond uitlaten zijn allemaal activiteiten die het nuttige met het aangename combineren. November en december zijn de maanden om het leven te vieren met mensen die je graag om je heen hebt. Zowel op vriendschappelijk als op het romantische vlak. Neem voldoende initiatief en deze maanden zullen gevuld zijn met warmte en gezelligheid.

Werk

Jouw creatieve geest is sterk van invloed op je werk. Dit wordt erg gewaardeerd door collega`s en als je zelfstandig werkt dan zul je hier later de vruchten van kunnen plukken. Vrijwel heel het jaar gaat het de weegschaal op het gebied van carrière en werk goed af. Met uitzondering van de herfstmaanden. Je zit dan niet zo lekker in je vel en dit is van invloed op jouw prestaties. Probeer het iets rustiger aan te doen. Als je tijd hebt, dan is het een goed moment om extra dagen vrij te nemen. Ben jij op zoek naar werk, dan is de kans groot dat je dit jaar een leuke baan kunt vinden. Er zijn genoeg kansen, alleen moet je vooraf duidelijk bepalen waar je naar op zoek bent. Laat angsten je niet in de weg staan. Veranderingen of nieuwe taken kunnen beangstigend zijn, maar je hoeft bij een nieuwe baan niet alles direct goed te doen.  Neem de tijd om alles in je op te nemen en stel vragen als je iets niet begrijpt. Je zult merken dat niemand dit vreemd vindt en dit voorkomt een hoop stress.

Financiën

Jouw financiële situatie is dit jaar sterk afhankelijk van een aantal factoren en het kan twee kanten opgaan. Impulsiviteit kan een goede financiële situatie dit jaar in de weg staan. Probeer zoals jouw sterrenbeeld het aangeeft een balans te creëren tussen sparen en uitgeven. Heb je extra geld over, probeer hier dan een gedeelte van opzij te zetten. Dit kan erg van pas komen op een later moment, wanneer je een grotere aankoop moet doen. 2022 is een goede periode om eventuele schulden af te lossen. Voorkom nieuwe investeringen als je nog openstaande schulden hebt. Indien je krap bij kas zit, probeer dan zo creatief mogelijk om te gaan met hetgeen dat je hebt. Sta erbij stil of je iets echt nodig hebt of dat je een goedkoper alternatief kunt verzinnen. Wellicht kun je zelf iets maken of biedt een tweedehands winkel of kringloop een uitkomst. Je zult verbaasd staan hoeveel geld je kunt besparen, als je je energie en creativiteit hierin steekt.

Gezondheid

Dit jaar heb je extra behoefte aan goede nachtrust, voel jezelf niet schuldig als je wat extra uurtjes slaap nodig hebt. Een ochtend extra lang uitslapen of een keer een middagdutje doen kan helemaal geen kwaad. Je lichaam heeft dit soms nodig en het is erg belangrijk dat je luistert naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Dit betekent niet dat je lui bent, trek je niets aan wat anderen hiervan denken en doe wat voor jou goed voelt. Je gezondheid is het allerbelangrijkste en neem daarom voldoende tijd voor jezelf. Zeg gerust eens nee als je geen zin hebt om af te spreken, maar liever thuisblijft. Je bent niemand verantwoording schuldig, behalve jezelf. Doe dingen waar jij je goed bij voelt en wees selectief in hoe je jouw tijd indeelt. Het jaar 2022 is al met al een positief jaar voor jou, het enige dat op de loer kan liggen is verveling. Actief blijven, nieuwe dingen proberen en openstaan voor nieuwe contacten, zijn aspecten waar je dit jaar extra op moet letten. Op deze manier voorkom je verveling en de stress die hiermee gepaard gaat.