Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Jaarhoroscoop 2022 Waterman: Denk na over wat je levensdoel is, zeker na periodes van stress ✨

Jaarhoroscoop 2022 Waterman: Denk na over wat je levensdoel is, zeker na periodes van stress ✨

Jaarhoroscoop 2022 Waterman: Denk na over wat je levensdoel is, zeker na periodes van stress ✨

Hoe ziet 2022 er voor jou uit? Het staat in de sterren geschreven. Dit is Flairs jaarhoroscoop van de Waterman.

Algemeen

Het jaar 2022 belooft voor de Waterman veel goeds. Je mag van geluk spreken dit jaar en veel dingen zullen jou voorspoedig afgaan. De periode tussen mei en oktober in het bijzonder, een tijd om naar uit te kijken voor mensen met dit sterrenbeeld.

Januari en februari zijn voor jou maanden waarin je veel energie hebt en productief bezig bent. Het is een goede periode om te beginnen met een project of een hobby. Je kunt deze tijd ook steken in je werk, maar doe dit alleen als je hier ook persoonlijk voldoening uithaalt. Het is zonde om al deze energie te steken in iets waar je zelf op de langere termijn niets aan hebt. Zelfontwikkeling is iets dat je jezelf moet gunnen. Voor jezelf kiezen is niets om je schuldig over te voelen, al kan dit voor Watermannen soms lastig zijn.

Maart is op het gebied van de liefde de start van een romantische periode. Die ook veel moois in petto heeft voor niet-romantische relaties. Je leert mensen in deze periode beter kennen en dit zal doorgaan tot het einde van de zomer. Het is belangrijk om voldoende tijd vrij te maken om activiteiten te ondernemen en af te spreken met mensen die je liefhebt. Een verrassing plannen voor iemand is een erg goed idee, als je jouw waardering naar de ander wil tonen of iemand in het bijzonder wil bedanken.

De lente en de maand juni is de minst fijne periode van het jaar voor jou. Met name stress en jaloezie kunnen zorgen voor negatieve energie. Probeer zo min mogelijk aandacht te besteden aan negatieve gevoelens. Zowel aan die van jezelf als die van anderen. Concentreer je zoveel mogelijk op je eigen leven en de dingen die je wel hebt. Jezelf te veel vergelijken met anderen is iets dat je vooral in deze maanden moet voorkomen. Afstand nemen van social media of je telefoon een keer uitzetten is helemaal geen slecht idee om tot rust te komen. Stress is beter te voorkomen dan te genezen. Lukt het je niet goed om stress te voorkomen, besteed dan extra tijd aan ontspanning. Neem een warm bad, geniet van een kop thee of trek erop uit in de natuur. Probeer tijdens dit moment na te gaan, waar deze stress vandaan komt. Door hier op een rustig moment over na te denken, is de kans het grootst dat je tot een oplossing kunt komen.

Juli en augustus zijn maanden waarin het geluk je toelacht. Dit betekent niet dat je de jackpot wint, maar wel dat je het geluk ziet in alles om je heen. Je realiseert je wat je allemaal hebt en ook de mensen die je lief hebt merken dit op. Jouw vrolijke blik op het leven werkt aanstekelijk en dit zorgt ervoor dat familie en vrienden graag tijd met je doorbrengen. Geniet van deze warmte, die zal doorvloeien gedurende de rest van het jaar. Het jaar 2022 is een jaar waarin nieuwe vriendschappen zullen ontstaan en oude vriendschappen sterker worden.

De herfst is evenals de rest van het jaar voornamelijk positief. Je hebt het wel drukker dan in de voorgaande periode, waardoor je moet uitkijken voor stress. Wees extra voorzichtig als je vermoeid bent. Het is normaal om je af en toe minder energiek te voelen, maar het is iets waar je wel rekening mee moet houden. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met name als je minder lekker in je vel zit is het risico dat er iets fout gaat groter. Zorg extra goed voor jezelf tijdens de wisseling van de seizoenen. Gezond eten helpt je op zowel fysiek als mentaal vlak.

In de winterperiode heb je weinig aandacht voor je werk en andere verplichtingen. Je bent er niet helemaal met je aandacht bij en dit kan leiden tot een miscommunicatie. Niets om je zorgen over te maken, maar wel iets om je bewust van te zijn. Deze laatste periode van het jaar is dan wel koud qua temperatuur, maar jouw leven is gevuld met warmte. Net zoals in de zomer, besteed jij veel tijd in gezelschap van anderen. Vergeet in deze periode niet om over je eigen leven na te denken. Met name december is het juiste moment om erachter te komen wat jij van 2023 verwacht. Welke dingen je nog graag wil bereiken, wat jouw levensdoel is en of er veranderingen zijn die je graag zou willen doorvoeren. Geen gemakkelijke vragen om antwoorden op te vinden, maar in december kun je hier in alle eerlijkheid naar jezelf toe over filosoferen.

Liefde


De liefde is dit jaar erg stabiel, maar vergis je niet, het wordt zeker geen saai jaar voor jou op het gebied van romantiek.  Heb je een partner, dan zal dit jaar voornamelijk soepel verlopen. Grote conflicten zullen er niet komen, als jullie oprecht gelukkig met elkaar zijn. Zorg er wel voor dat je genoeg tijd zijn samen doorbrengt zonder de aanwezigheid van anderen. Deze tijd zal jullie relatie echt goed doen. Heb je geen partner en ben je op zoek naar jouw metgezel? Probeer dan veel te ondernemen, vooral vanaf maart. Zoek anderen op en ga daten. Het maakt niet zoveel uit op welk moment je dit doet, als je maar voldoende energie steekt in het ontmoeten van nieuwe mensen. Het geluk staat dit jaar zeker aan jouw kant, maar het zal niet automatisch komen aanwaaien. De kans is het grootst dat jouw romantische partner iemand is die je hiervoor nog nooit hebt ontmoet. Het ondernemen van nieuwe dingen is daarom ook essentieel om succes te hebben in de liefde.

Op het gebied van liefde voor vrienden en familie is er in het jaar 2022 geen gebrek aan warmte om je heen. Je durft jouw waardering naar anderen te tonen en ook zij zijn erg blij dat jij in hun leven bent. Door de grote hoeveelheid tijd en energie die je dit jaar spendeert aan mensen die je liefhebt, kan het zijn dat sommige contacten worden verbroken. Voel je je niet op je gemak bij iemand of haal je geen plezier uit jullie samenzijn, dan is het belangrijk om de vriendschap te laten bedaren. Dit kan voor jou erg lastig zijn. Realiseer je dat de tijd die je hebt zeer waardevol is en spreek enkel af met mensen waar je echt van houdt.

Werk


Januari en februari zetten de toon voor de rest van het jaar. Aan jou persoonlijk zal het niet liggen, je hebt ontzettend veel energie aan het begin van het jaar en doet je best om jouw werkzaamheden tot een succes te maken. Wordt jouw inzet gewaardeerd, dan zal ook de rest van het jaar vrij goed verlopen op het gebied van werk en carrière. De kans is klein, maar wel aanwezig, dat jouw inzet niet wordt gewaardeerd. Dan is het beter om deze te beperken tot het minimum. Besteed jouw overgebleven energie in de ontwikkeling van jezelf en andere dingen die voor jou belangrijk zijn. Ben je op zoek naar werk, dan is de kans groot dat je dit jaar een leuke baan vindt. Het kan zijn dat je niet bij de eerste de beste sollicitatie wordt aangenomen. Laat je er in dit geval niet van weerhouden om opnieuw op zoek te gaan. Jouw inzet zal uiteindelijk worden beloond, al vergt dit soms veel van je geduld.

Financiën

Ook op financieel gebied zal het jou dit jaar goed afgaan. Tenminste als je verstandig blijft omgaan met het uitgeven van geld. Geluk op financieel gebied kan ertoe leiden dat ook je uitgaven toenemen. Het is helemaal niet erg om af en toe wat leuks voor jezelf aan te schaffen, als het financieel mee zit. Maar je moet uitkijken dat je geluk niet afhankelijk wordt van materiële zaken. Koop enkel dingen waar je oprecht plezier uit haalt, zoals een goed boek, materialen voor een hobby of plantjes voor in de tuin. Oppervlakkige aankopen die je een tijdelijk gevoel van geluk geven, kun je beter vermijden. Dit zorgt er namelijk voor dat je de dingen die echt belangrijk zijn in het leven minder weet te waarderen. Dit is iets waarbij je tijdens een financieel voorspoedige periode extra voor moet oppassen.

Gezondheid

Over het algemeen voel jij je dit jaar goed. Het kan zijn dat je de eerste periode van het jaar stress meeneemt uit 2021. Dit is iets waar je meteen iets aan moet doen om deze negatieve gevoelens aan te pakken. Doe je dit niet, dan blijven deze gedurende het jaar aanwezig. Januari en februari zijn de maanden waarin je veel energie hebt. Dit is geen probleem als je je mentaal goed voelt. Kamp je met negatieve klachten vanuit het voorgaande jaar, zorg dan voor voldoende rust en ontspanning. Temper je energie, hoe moeilijk dit ook is. Jouw mentale gezondheid is sterk van invloed op jouw fysieke gezondheid en niet iets om luchtig mee om te springen. Gezond eten is gedurende 2022 iets waar je als Waterman extra op moet letten. Je kun het weleens vergeten om voldoende water te drinken en iedere dag voldoende groente en fruit te nuttigen.