Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Jaarhoroscoop 2022 Vissen: Accepteer je fouten en doe meer dingen die je plezier brengen ✨

Jaarhoroscoop 2022 Vissen: Accepteer je fouten en doe meer dingen die je plezier brengen ✨

Jaarhoroscoop 2022 Vissen: Accepteer je fouten en doe meer dingen die je plezier brengen ✨

Hoe ziet 2022 er voor jou uit? Het staat in de sterren geschreven. Dit is Flairs jaarhoroscoop van de Vissen.

Algemeen

Het jaar 2022 is voor mensen met het sterrenbeeld Vissen een jaar vol veranderingen. Het geluk zal vaak aan jouw kant staan, maar wordt regelmatig afgewisseld door mindere periodes.

Vooral het begin van het jaar tot half april brengt veel schommelingen met zich mee op alle vlakken. Het is in deze periode niet altijd duidelijk waar je aan toe bent. Je kunt er over het algemeen goed mee om gaan en laat je meevoeren in deze golvende beweging. Probeer je in mindere periodes niet te veel te verzetten tegen je emoties en leg je erbij neer dat het leven niet altijd eerlijk is.

Na april breekt een voorspoedige periode voor je aan. Er zullen nog steeds veranderingen plaatsvinden, maar veel minder heftig dat in het eerste deel van het jaar. De fijne periodes zijn sterk aanwezig en de minder fijne periodes zijn van korte duur. Zit je er even doorheen? Sta dan stil bij de tijdelijk aard van dit gevoel, dit zal je de kracht geven om door te zetten.

Juni is een belangrijke maand op het gebied van de liefde en daarbij staat de romantiek centraal. Als je een partner hebt dan zullen jullie samen mooie momenten beleven. Wil je graag iets liefs doen voor je partner, dan is dit het juiste moment. Indien je geen partner hebt, dan is dit het moment om op zoek te gaan en te daten. Heb je iemand op het oog, trek dan de stoute schoenen aan. De kans is groot dat jouw liefde wordt beantwoord.

In de zomer is het belangrijk genoeg tijd te nemen voor jezelf. Doe dingen waar je energie van krijgt en die je plezier brengen. Het lezen van een mooi boek, het verkennen van een nieuw natuurgebied of bijkletsen met een goede vriend of vriendin is de perfecte manier om jouw tijd te besteden. Probeer ook af en toe iets zelfstandig te ondernemen. Hierdoor lukt het je om over het leven na te denken en de rust te vinden die je nodig hebt. Sta zoveel mogelijk stil bij fijne momenten. Je kunt bijvoorbeeld iedere avond de dingen hardop uitspreken waar jij dankbaar voor bent. Dit kunnen kleine dingen zijn, zoals het mooie weer of een lekkere maaltijd. Deze waardering zal je helpen moeilijke periodes in de winter door te komen en positief te blijven.

De herfst is voor jou een drukke periode. Je zal hier goed mee om kunnen gaan, mits je in de zomer voldoende tijd hebt genomen voor ontspanning. Is dit niet gelukt, dan heb je er in deze maanden moeite mee om je te concentreren. Dit zal met name een negatieve invloed hebben op je werk en sociale contacten. Is het je niet gelukt om voldoende rust te nemen of voel je stress aankomen. Zorg er dan voor dat je met name in je vrije tijd weinig dingen plant. Op deze manier hoef je geen afspraken af te zeggen, als je liever een avondje thuisblijft. Je kunt altijd spontaan iemand uitnodigen, mocht je er toch behoefte aan hebben op het moment zelf. Op deze manier zorg je ervoor dat je voldoende tijd neemt om tot jezelf te komen en dit zal je vooral geestelijk erg goed doen.

Vanaf half september tot half oktober ben je wat wispelturig. Je hebt weinig geduld en ook de mensen om je heen zullen dit merken. Eis in deze periode niet teveel van jezelf en zorg voor voldoende ontspanning thuis. Een keer vroeg naar bed gaan of een warme douche doen wonderen voor je gemoedsrust. Hierna volgt er een periode waarbij je vol zit met energie. Je plant van allerlei afspraken en je hoofd loopt over van nieuwe plannen en ideeën. Probeer één ding te kiezen. Door prioriteiten te stellen, kom je erachter wat voor jou het allerbelangrijkste is.

De laatste drie weken van december heb je behoefte aan samenhorigheid en vind je het fijn om samen te zijn met de mensen van wie je houdt. Het is een goed idee om in deze periode iets leuks te organiseren, zoals een gezamenlijk diner of een ontspannende activiteit. Voel je niet verplicht om iedereen uit te nodigen, je mag best selectief zijn in je keuze. Breng tijd door met mensen waar je echt om geeft en die veel voor jou betekenen.

Liefde


Juni is voor vissen de maand om naar uit te kijken als het gaat om de liefde en romantiek. Heb jij een partner, zorg er dan voor dat jullie genoeg tijd vrij maken om tijdens deze maand extra veel tijd samen door te brengen. Dit zal jullie relatie versterken. De herinneringen die jullie nu maken, zullen momenten zijn waar jullie nog lang met veel plezier op terug kijken. De rest van het jaar is voor jou wisselend. Probeer op tijd afstand te nemen als je voelt dat je minder lekker in je vel zit. Dit voorkomt frustraties en meningsverschillen over zaken die er eigenlijk niet toe doen. Heb je geen partner, dan is juni de periode om te daten. De zomer erna is een periode om te blijven zoeken naar jouw liefdespartner. Probeer zo open en duidelijk mogelijk te communiceren, zowel naar jezelf als naar de ander. Een gesloten houding kan jouw geluk in de liefde in de weg staan.

De liefde voor familie en vrienden is dit jaar sterk aanwezig. Je spendeert graag tijd met dierbaren en je geniet intens van de mooie momenten. Het zal niet alleen maar rozengeur en maneschijn zijn in 2022, een ruzie ligt in het begin van de winterperiode op de loer. Communicatie is in deze maanden erg belangrijk. Mensen die werkelijk om je geven, zullen jouw fouten vergeven en andersom. Sta voldoende stil bij wat jouw dierbaren voor je betekenen, dit helpt je om te relativeren. Iedereen maakt weleens fouten. Door stil te staan bij de goede eigenschappen van mensen, zul je ook jouw eigen fouten beter kunnen accepteren. Gelukkig zul je het jaar mooi kunnen afsluiten en eventuele conflicten zijn aan het einde van de winter verdwenen. Dit is een uitstekend moment om samen te komen. Probeer af te spreken in kleinere groepen, op die manier leer je elkaar nog beter kennen en dit zorgt ervoor dat jullie band veel sterker wordt.

Werk


Op het gebied van werk en carrière heb je het meeste geluk tijdens de tweede periode van het jaar. Je werkzaamheden verlopen in het eerste deel van het jaar stroef. Als je op zoek bent naar een baan, verloopt ook deze zoektocht niet zoals je had gehoopt. Probeer je niet te veel te verzetten en je aandacht te richten op andere aspecten van je leven. Je bent inventief genoeg om voldoening te halen uit andere dingen, zoals een hobby, een relatie of wellicht is het de tijd om van werk te veranderen. Probeer grote veranderingen uit te stellen tot de zomer, zodat je geen overhaaste beslissingen neemt. Hier kun je wellicht later spijt van krijgen. Het kan zijn dat het niet je werk is waar je ontevreden over bent, maar enkel een onderdeel ervan. Zoals de balans tussen werk en privé of de werkdrukte. Dit zijn dingen die je kunt oplossen zonder drastische keuzes. Het tweede deel van het jaar verloopt soepel en je hebt meer geluk. Denk jij erover om te solliciteren dan kun je dit het beste doen na mei. In de herfst heb jij tal van ideeën en je toont veel initiatief. Wordt deze actieve houding niet gewaardeerd op je werk, dan kun je jouw energie beter in iets anders steken. Denk aan zelfontwikkeling of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

Financiën

De schommelingen zijn ook op financieel vlak dit jaar aanwezig, maar minder merkbaar dan bij andere aspecten. In het begin van het jaar heb je over het algemeen meer kosten en het is belangrijk om geen grote uitgaven te doen. Het tweede deel van het jaar nemen deze kosten af en heb je meer ademruimte. Heb je schulden, richt je dan in 2022 zoveel mogelijk op het aflossen hiervan en voorkom nieuwe schulden. Grotere aankopen maak je het beste in de zomerperiode, maar enkel als je op financieel vlak een goed overzicht hebt van je in- en uitgaven.

Gezondheid

Je gezondheid schommelt dit jaar mee met je emoties. Voel je je mentaal minder sterk, dan is het belangrijk om veel uit te rusten. Moeheid is erg vervelend en kan je leven negatief beïnvloeden. Voel je je mentaal goed, dan is het belangrijk om ook fysiek te blijven bewegen. Het is voor jou soms lastig om in drukke periodes de tijd te vinden om voldoende te sporten. Probeer toch om hier tijd voor te maken, dit mag ook een lange wandeling zijn of een yoga sessie. Het belangrijkste is om iets te kiezen dat bij jou past en waar je plezier in hebt. Alleen op deze manier kun je het volhouden om regelmatig actief bezig te zijn. Je zult merken dat als je eenmaal een routine hebt gevonden die voor jou werkt, je steeds minder moeite hebt om iedere dag even te bewegen.