Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Dít is het meest zeldzame sterrenbeeld, en déze komt het meeste voor

Dít is het meest zeldzame sterrenbeeld, en déze komt het meeste voor

Dít is het meest zeldzame sterrenbeeld, en déze komt het meeste voor

Misschien is het je nog nooit opgevallen, maar de verdeling van de sterrenbeelden is niet bepaald gelijk. Als we naar het gemiddelde van Nederland kijken, zijn de meeste mensen bijvoorbeeld jarig in september. Al die mensen zijn dus Maagd of Weegschaal. Maar er is dus ook een sterrenbeeld dat het meest zeldzaam is. 

Het meest zeldzame sterrenbeeld

Het meest zeldzame sterrenbeeld is de Steenbok (22 december t/m 20 januari). Als je een Steenbok bent, ben je dus ontzettend speciaal! Want uit cijfers van het CBS van 2019 is gebleken dat de minste mensen jarig zijn in december. En vooral op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari zijn de minste mensen jarig. En ook in andere landen zijn in december de minste mensen jarig. Uit een onderzoek van Smithsonian Mag is gebleken dat de meeste mensen geboren zijn tussen juni en november en in januari en december is een daling te zien. Dat zorgt er dus voor dat er veel minder mensen met het sterrenbeeld Steenbok rondlopen.

Lees ook
Welk type vriendin ben jij volgens je sterrenbeeld?

Het meest voorkomende sterrenbeeld

En zo zeldzaam als de Steenbok is, zo vaak kom je het sterrenbeeld Schorpioen tegen. Want er zijn wereldwijd een heleboel mensen jarig rond eind oktober en november. En op zich is dat best logisch, als je negen maanden gaat terug rekenen dat je dan waarschijnlijk verwekt bent op Valentijnsdag. Maar het meest voorkomende sterrenbeeld is Weegschaal. In Nederland worden de meeste mensen namelijk in september geboren. Er staan een hoop september verjaardagen in de top tien. 23, 24, 27, 29, en 30. Maar er is een grote winnaar: 25 september. In 2019 waren er op die dag namelijk 43,8 duizend mensen jarig. Waarschijnlijk hebben je ouders het dan heel gezellig gehad Eerste Kerstdag ;).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: GettyImages