Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Jaarhoroscoop 2022 Steenbok: Voel je niet verplicht om altijd ‘ja’ te zeggen, geniet van meer rust ✨

Jaarhoroscoop 2022 Steenbok: Voel je niet verplicht om altijd ‘ja’ te zeggen, geniet van meer rust ✨

Jaarhoroscoop 2022 Steenbok: Voel je niet verplicht om altijd ‘ja’ te zeggen, geniet van meer rust ✨

Hoe ziet 2022 er voor jou uit? Het staat in de sterren geschreven. Dit is Flairs jaarhoroscoop van de Steenbok.

Algemeen

Het jaar 2022 is voor de Steenbok een geweldig jaar. Dit komt vooral omdat je in staat bent de kleine dingen in het leven te waarderen. Deze kijk op het leven beïnvloed je op alle vlakken en zorgt voor succes in de liefde, je werk, financiën en gezondheid. Helaas kan het leven niet alleen bestaan uit leuke momenten en ook jij zult te maken krijgen met onprettige ervaringen dit jaar. Je kunt hier wel extra goed mee omgaan, iets dat anderen in jou zullen bewonderen.

Je bent veel bezig met de vraag wat jou gelukkig maakt. Door hier actief mee bezig te zijn op een positieve manier, zullen ook veel dromen uitkomen. Concentreer je niet op dingen waar je ontevreden over bent, dit kan ervoor zorgen dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Voorkom dit door oplossingsgericht te denken en door verandering met beide handen aan te grijpen. Een verandering kan soms spannend zijn, maar stil blijven staan terwijl je ergens niet tevreden over bent is geen optie.

Januari is de start van een mooi jaar en het is belangrijk om jouw wensen te manifesteren. Denk na over wat jij dit jaar wil bereiken en hoe je dit in de praktijk kunt waarmaken. Neem hier in deze eerste maand voldoende tijd voor om over na te denken. Dit betekent soms wel dat je nee moet zeggen tegen andere activiteiten, wat voor jou als Steenbok soms lastig kan zijn.

Februari t/m mei verlopen soepel. Je bent actief en spendeert veel tijd aan praktische zaken. Dit voelt erg goed. Vergeet niet om tijd te nemen voor mentale en spirituele reflectie, om al de dingen waar je mee bezig bent te overwegen. Zo weet je zeker dat je je tijd en energie steekt in dingen die voor jou belangrijk zijn.

Net als de natuur, is de lente een periode waarin je opbloeit. Je geniet van alles wat er om je heen gebeurt. Maak genoeg tijd vrij om te ontspannen. Erop uit trekken in de natuur is altijd een goed idee. Je bent in deze maanden graag alleen. Hier is niets mis mee, maar vergeet niet om aandacht te schenken aan de mensen die je liefhebt. Zij zullen het erg waarderen als je tijd voor hen vrij maakt en jouw ervaringen met hen deelt.

In de zomermaanden juli en augustus heb je meer behoefte aan mensen om je heen. Als je een relatie hebt, groeien jullie extra naar elkaar toe. Als je in de maanden mei en juni nog hebt getwijfeld over je relatie, dan zijn deze gevoelens in de zomer verdwenen.

In september en november heb je moeite om je persoonlijke leven en je werk te combineren. Het kan lastig zijn om een goede balans te vinden. Indien je geen werk hebt, zullen deze maanden vlotter verlopen, maar het kan moeilijk zijn om werk te vinden als je hiernaar op zoek bent.

Oktober is een maand zonder veel bijzonderheden. Dit kan ertoe lijden dat je een gevoel van spanning mist. Probeer toch te genieten van de rust, aangezien de maand november een drukke maand voor jou zal worden.

December is een mooie afsluiter van een prachtig jaar. Gebruik deze maand om terug te blikken op alle mooie dingen die je hebt beleefd en bereikt. Indien je van plan bent om iets te organiseren, dan is dit de perfecte maand om samen te komen met vrienden en familie. Doe eens iets geks en de feestdagen zijn het moment om al jouw gezonde gewoontes even los te laten.

Liefde


Als je een partner hebt dan verloopt de periode t/m juni redelijk stabiel. Het kan zijn dat je twijfelt aan je relatie, maar deze gevoelens verdwijnen in de zomer. De maanden juli en augustus zijn een periode om naar uit te kijken. Deze maanden beleven jij en je partner veel mooie momenten samen vol romantiek en passie. Keren jouw gevoelens van twijfel ook in de herfst terug, dan is het een goed idee om hier met je partner over in gesprek te gaan. Met name in de winter is het belangrijk om jouw liefde te uiten. Een lief gebaar zal jullie relatie sterker maken. Heb je geen partner en heb je wel behoefte aan een relatie, dan is 2022 het jaar voor de Steenbok om te gaan daten. Online daten is een goede manier om mensen te ontmoeten. Wees voorzichtig welke informatie je deelt. Jouw openheid is een prachtige eigenschap, maar met name als je iemand net leert kennen doe je er goed aan om selectief te zijn wat je online wil delen. Vertrouw op je gevoel en volg je intuïtie. Doe je dit op de juiste manier, dan is de kans groot dat jij dit jaar iemand ontmoet die wel eens jouw ideale partner kan zijn.

Op het gebied van liefde voor familie en vrienden verloopt het jaar voor jou erg rustig. Met name het tweede deel van het jaar kun je erg goed overweg met mensen die je liefhebt. Probeer leuke dingen te ondernemen en dit zal jullie band alleen nog maar sterker maken. Deze mooie herinneringen zal je altijd bij je dragen en mensen in je omgeving die het wat moeilijker hebben zal je hier ontzettend mee helpen. Jouw positieve energie zal veel mensen aantrekken. Veel mensen brengen graag tijd in je gezelschap door, zowel mensen die je al lange tijd kent als nieuwe vriendschappen die hierdoor ontstaan. Voel je niet verplicht om altijd ja te zeggen als mensen je uitnodigen. Tijd nemen voor jezelf of alleen iets ondernemen is niets om je schuldig over te voelen. Wees eerlijk als het niet uitkomt, mensen die weten hoe je in elkaar zit zullen dat zeker begrijpen.

Werk


September en november zijn op het gebied van werk en carrière de drukste maanden. Als het je lukt om in de maanden augustus en oktober voldoende uit te rusten, zullen deze drukke maanden je veel voldoening geven. Dit draagt ook bij aan jouw zelfverzekerdheid, waardoor je nog meer dingen gedaan krijgt. Probeer samen te werken met anderen, om nog meer succes te behalen. Met name in de lenteperiode is het een goed idee om veel te netwerken en op professioneel gebied nieuwe contacten te leggen. Heb je geen werk, maar ben je wel op zoek, dan is dit een jaar vol mogelijkheden. Als de rest van je leven goed verloopt, is dit terug te zien in jouw uitstraling. Deze energieke houding maakt het een mooi jaar om op zoek te gaan naar een leuke baan. Heb je altijd al voor jezelf willen beginnen? Denk er dan eens serieus over na om als freelancer aan de slag te gaan. Heb je energie over, maar ben je tevreden met je huidige leven? Dan kan vrijwilligerswerk de uitkomst bieden en bijdragen aan het mooier maken van deze wereld. Dit is iets dat je sowieso een goed gevoel en voldoening oplevert.

Financiën


In vergelijking met alle andere aspecten in jouw leven, is het financieel gezien een iets minder positief jaar. Zeker niet negatief te noemen, maar er zijn geen echte uitspattingen die jouw financiële situatie veranderen. Zie dit als iets positiefs, want het stabiel houden van jouw financiën betekent dat je je hier niet veel zorgen om hoeft te maken. De situatie dit jaar, zal niet veel anders zijn dan die van 2021. Wees extra voorzichtig met aankopen die je dit jaar online doet. Steenbokken zijn over het algemeen goed van vertrouwen en helaas kan dit er ook voor zorgen dat iemand van jouw goedheid profiteert om er zelf financieel beter van te worden. Heb je behoefte om iets te kopen, trakteer jezelf dan op iets waar je langere tijd van kunt genieten. Dit kan een reis zijn, een investering in een hobby of een meubel. Dit hoeft niet eens een dure aankoop te zijn. Doordat het je dit jaar goed lukt om de kleine dingen in het leven te waarderen, kan een lekkere zelfgemaakte maaltijd, een nieuw boek of een kastje van de kringloop jou een even groot gevoel van geluk brengen als een duur paar schoenen of etentje in een luxe restaurant. Koester deze eigenschap, het is iets wat je leven zoveel mooier maakt.

Gezondheid


Het wordt een vrij druk jaar, dat zowel fysiek als mentaal veel van jou vraagt. Je kunt hier goed mee omgaan, maar je moet wel oppassen dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Rust nemen en even niets doen is soms erg lastig voor jou. Je zult merken dat als je een moment neemt om je te ontspannen, je daarna juist extra veel gedaan krijgt. Zorg goed voor jezelf en voor de mensen die je liefhebt. Let hierbij extra op voeding, met name voldoende vers fruit en groente kan een uitdaging zijn. Vergeet niet om aan je mentale gezondheid te denken, door te mediteren of te bewegen. Beide zijn goede manieren voor je om innerlijke rust te vinden. Iets waar je met al jouw energie dit jaar erg veel aan zult hebben. Dit zal je tevens helpen om onder druk goed te kunnen presteren. Met name meditatie zal je leren om tijdens drukte tot jezelf te keren. Waardoor je zelfs tijdens chaotische situaties weloverwogen beslissingen kunt nemen.