Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Jaarhoroscoop 2022 Schorpioen: Schaam je niet om om hulp te vragen, laat je keuzes leiden door je intuïtie ✨

Jaarhoroscoop 2022 Schorpioen: Schaam je niet om om hulp te vragen, laat je keuzes leiden door je intuïtie ✨

Jaarhoroscoop 2022 Schorpioen: Schaam je niet om om hulp te vragen, laat je keuzes leiden door je intuïtie ✨

Hoe ziet 2022 er voor jou uit? Het staat in de sterren geschreven. Dit is Flairs jaarhoroscoop van de Schorpioen.

Algemeen

Het jaar 2022 staat voor de Schorpioen in het teken van dingen afmaken. Voor projecten waar je al lange tijd mee bezig bent, zul je dit jaar de tijd vinden om deze af te ronden. Het kan ook betekenen dat je grote stappen maakt op een bepaald gebied, zoals het leren van een taal of een muziekinstrument waar je al een langere tijd mee bezig bent.

Veranderingen komen dit jaar veel voor en dit zal samen gaan met pieken en dalen. Deze zullen zowel fysiek als mentaal merkbaar zijn. Regelmaat kan je dit jaar erg helpen om hier op een goede manier meer om te gaan. Hoe beter het je lukt om mee de deinen met deze schommelingen, hoe fijner je jezelf voelt.

Sommige periodes zullen dit jaar erg druk aanvoelen en kunnen het maximale van jouw energie vergen. Deze inzet zal niet onbeloond blijven en al het harde werk zal niet voor niets zijn. Zorg er wel voor dat je jouw energie steekt in de juiste dingen en in jouw persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk is het fijn om anderen te helpen, maar niet iedereen verdient jouw toegewijde hulp. Soms is het nodig om al je energie in iets te steken waar jij persoonlijk beter van wordt. Dit voelt misschien egocentrisch, maar dat is het zeker niet. Door dingen te bereiken die jou gelukkig maken, kun je jouw ervaring later delen met anderen die je lief hebt en bijstaan als zij eenzelfde ontwikkeling doormaken.

De eerste maanden zullen comfortabele en fijne maanden zijn. Het start van het jaar is voor de Schorpioen een fijne tijd, met name januari en februari. Je hebt weinig last van stress en staat sterk in je schoenen. Dit zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je veel voor elkaar krijgt als het gaat om werk. Kijk wel uit dat je niet betweterig over komt. Soms wordt je goed bedoelde advies niet door iedereen even goed ontvangen. Om dit te voorkomen kun je wachten tot mensen zelf naar je toe komen om raad te vragen.

April en mei zijn maanden waarin jouw intuïtie extra sterk is. Volg zeker je gevoel en laat ook je keuzes leiden door wat jouw intuïtie je vertelt. Op het gebied van werk zal het in deze maanden extra duidelijk worden of je wel of juist niet toe bent aan verandering. Deze twee maanden zijn perfect om na te denken over diverse levensvragen die jou bezighouden. Misschien ben je op zoek naar een doel in je leven, ben je toe aan een verandering maar weet je niet wat of heb je een vraag op spiritueel gebied. Antwoorden zal je niet altijd vinden, maar wel een andere invalshoek zodat je anders tegen bepaalde dingen gaat aankijken. Op de langere termijn zal je jezelf dankbaar zijn, dat je er de tijd voor hebt genomen om over na te denken.

In mei dien je extra op te letten op jouw gezondheid, je bent vatbaarder voor stress en dit kan ook fysieke gevolgen met zich meedragen als je hier niets aan doet. Iets kleins als een lange ochtendwandeling, een goed gesprek of een middagje plezier maken kan al voldoende zijn om stress te voorkomen.

De zomer en herfstperiode staan bol van nieuwe ontmoetingen. Indien je open staat voor nieuwe vriendschappen of zelfs een relatie is het belangrijk in deze periode actief deel te nemen aan activiteiten. Denk hierbij aan lid worden van een club, je inschrijven voor een netwerkbijeenkomst of deelnemen aan een online groep. Je voelt zelf het beste aan wat bij je past. De zomer staat in het teken van ontmoetingen op het persoonlijke vlak, terwijl deze zich in de herfst meer aandienen op professioneel gebied. Sluit overlappingen overigens niet uit. Wellicht ontmoet jij via het werk wel jouw nieuwe vlam of biedt zich in de privésfeer een nieuwe kans aan voor jouw carrière.

De winterperiode zal bestaan uit verschillende schommelingen. Deze zullen elkaar snel afwisselen en dit kan moeilijk zijn. Zorg dat je optimaal geniet van de fijne periodes en stil staat bij het mooie dat het leven jou te bieden heeft. Realiseer je dat de mindere periodes over gaan en zullen doorvloeien naar betere momenten. Na regen komt zonneschijn en denk terug aan leuke momenten als het je even te veel wordt. Schaam je niet om hulp te vragen van iemand in je omgeving als je daar behoefte aan hebt.

December is helaas een minder goede afsluiting van het jaar dan je gewend bent. Je kunt wat conflicten krijgen met mensen die je vaak ziet. Probeer even afstand te nemen als het je te veel wordt. Goede relaties kunnen hiertegen en zo hebben jullie beiden de ruimte om even te bedaren. Naast deze nare momenten, zal ook december afgewisseld worden met leuke dingen. Probeer niet in negatieve emoties te blijven hangen en onderneem ook zelfstandig dingen waar je plezier uit haalt. Door voldoende momenten te creëren die voor jou mentaal goed voelen, zul je in staat zijn om deze mindere periodes in te korten en zelfs te doen verdwijnen.

Liefde


Heb je geen partner, dan zijn de maanden van juni t/m september de perfecte periode om op zoek te gaan naar jouw metgezel. Door je zelfvertrouwen durf je nieuwe dingen te ondernemen en in gesprek te gaan met mensen die je nog niet kent. Hierdoor open je veel deuren en de kans is groot dat je achter een van deze deuren jouw romantische partner vindt. Dit geluk op het gebied van de liefde kan uit een onverwachte hoek komen, dus probeer altijd een open blik te behouden als het aankomt op ontmoetingen. Wellicht is het iemand die je al een lange tijd kent of op een moment waarvan je het niet zou verwachten. Heb jij een relatie, dan zal ook deze dit jaar goede en minder fijne momenten kennen. Probeer vooral rekening te blijven houden met de ander en neem af en toe een moment om tot jezelf te komen. Ondanks een aantal conflicten, zijn er voldoende momenten van liefde en passie. Geniet hiervan als ze zich aandienen. Spontaniteit is erg belangrijk en je kunt deze momenten niet altijd van tevoren plannen.

De liefde op het gebied van familie en vrienden schommelt dit jaar. Hoewel de liefde niet verandert, kunnen leuke momenten snel afgewisseld worden door irritaties. Voel je je niet lekker, fysiek of mentaal, dan is het soms verstandiger om een afspraak af te zeggen. Irritaties kunnen anders hoog oplopen, ten koste van andermans gevoelens. Er zijn dit jaar voor de Schorpioen genoeg mooie momenten om naar uit te kijken. Met name de herfst en zomer zijn ideaal om af te spreken en tijd door te brengen met de mensen die je liefhebt. Probeer niet te veel op voorhand te plannen, zodat je op het moment zelf kunt beslissen waar die dag zin in hebt. Natuurlijk kun je dingen plannen om naar uit te kijken, probeer deze alleen te spreiden, zodat het niet teveel wordt.

Werk


In de lente stel je jezelf veel vragen of het werk dat je momenteel doet bij je past. Deze periode is het moment om erachter te komen wat jij wil bereiken als het gaat over werk en carrière. Je zult erachter komen of je toe bent aan iets anders en of jouw baan goed past bij je huidige levensstijl. Probeer een eventuele carrière switch uit te stellen tot na deze periode, zodat je er zeker van bent of je de juiste beslissing maakt. In de herfst heb je veel tijd om je te concentreren op je werkzaamheden. Heb je geen werk, dan kunnen dit ook andere taken zijn of het zoeken naar een baan. Gebruik deze focus en profiteer ervan. Jouw inzet zal zeker beloond worden, al hoeft dit niet persé op de korte termijn te zijn.

Financiën

Financieel gezien verandert er voor de Schorpioen dit jaar niet zoveel. Goede en minder goede periodes wisselen zich gedurende het jaar af, maar zijn minder merkbaar op het financiële vlak. Indien je tevreden bent over jouw financiële situatie, probeer deze dan te behouden. Het is niet het jaar om drastische veranderingen door te voeren als het neerkomt op geld. Indien 2021 jouw geen voldoening opleverde, probeer dan geleidelijk aan de situatie te veranderen. Plotselinge beslissingen kunnen dit jaar namelijk verkeerd uitpakken.

Gezondheid


Jouw gezondheid schommelt veel in 2022, het is daarom erg belangrijk om je vast te houden aan een bepaald ritme. Voldoende slaap, gezonde en regelmatige maaltijden en tijdige ontspanning zullen de Schorpioen dit jaar goed doen. Probeer overigens niet te overdrijven, want dat heeft een tegenovergesteld effect. Balans en afwisseling zijn belangrijker dan een strak schema. Een keer te veel werken of te veel snoepen is niet zo erg, als je je mentaal maar goed voelt. Beweging is voor jou dit jaar erg belangrijk. Je hoeft niet iedere dag te gaan sporten, maar een kleine dagelijkse wandeling of eens fietsen naar de winkel zal jou goed doen. Probeer kleine sportmomenten aan je dagelijkse routine toe te voegen, zodat je deze vol kunt houden gedurende het jaar. Wees niet te streng voor jezelf als het niet lukt, deze stress draagt niet bij aan jouw welzijn.