Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Jaarhoroscoop 2022 Maagd: Denk niet aan wat anderen ervan zullen vinden, beloop je eigen pad ✨

Jaarhoroscoop 2022 Maagd: Denk niet aan wat anderen ervan zullen vinden, beloop je eigen pad ✨

Jaarhoroscoop 2022 Maagd: Denk niet aan wat anderen ervan zullen vinden, beloop je eigen pad ✨

Hoe ziet 2022 er voor jou uit? Het staat in de sterren geschreven. Dit is Flairs jaarhoroscoop van de Maagd.

Algemeen

Het jaar 2022 is voor de Maagd een positief jaar. Op het gebied van liefde en werk is de start van het jaar stabiel. Dit betekent niet dat het helemaal vlekkeloos zal verlopen, maar met de juiste houding kun je veel problemen voorkomen. Probeer je niet te druk te maken over situaties waar je persoonlijk geen invloed op hebt en trek je niet alles persoonlijk aan. Hoe moeilijk dit soms kan zijn in het begin, het zal je uiteindelijk veel rust opleveren.

Dit jaar zullen je vaardigheden om keuzes te maken regelmatig op de proef worden gesteld. Het is belangrijk om moeilijke besluiten goed te overwegen. Sommige beslissingen zul je echter met je gevoel moeten maken. Zodra de beslissingen zich voordoen zal het duidelijk worden waardoor je deze moet laten beïnvloeden, door je hoofd of je hart.

Januari is een maand waarin je vol zit met ideeën en plannen voor het komende jaar. Onbewust zullen je dromen deze ideeën beïnvloeden. Probeer je dromen te onthouden en eventueel op te schrijven in een dromendagboekje. Je kunt hier belangrijke informatie uit halen over wat voor jou nu echt belangrijk is in het leven. Soms kan jouw onbewuste zelf hier een beter antwoord op geven.

Februari en maart zijn belangrijke maanden om tijd te nemen voor jezelf, met name op mentaal vlak. Meditatie en yoga zijn goede methodes om te integreren in jouw dagelijkse routine. Is dit niets voor jou, dan kan het ook een wandeling zijn of een momentje in de ochtendzon. Plan een dagelijks rustmoment in om stil te staan bij alle mooie dingen in jouw leven, hoe klein ze ook zijn. Spreek deze hardop uit. Het liefste aan het begin van de dag, voor een positieve start. Dit hoeft niet persé veel tijd te kosten, maar creëer een momentje waarin je niets hoeft behalve stilstaan bij die dingen die voor jou belangrijk zijn.

In de lenteperiode heb je veel behoefte aan liefde en warmte om je heen. Probeer zoveel mogelijk liefde te geven, dit zal ervoor zorgen dat je tevens veel liefde zult ontvangen van de dierbaren om je heen.  Sta open voor contact, een vriendelijk gebaar naar een vreemde of een gesprek met iemand die je niet zo goed kent kan zorgen voor nieuwe relaties. Zowel op vriendschappelijk, en indien je ernaar op zoek bent, op romantisch vlak.

Tijdens de zomermaanden zit je vol met ideeën en wil je van alles plannen. Pas wel op dat je niet te veel plannen maakt in een korte periode, dit kan ertoe lijden dat je niet stil staat bij het moment zelf. Leven in het nu is iets wat Maagden dit jaar moeizaam afgaat. Het bewust stilstaan en genieten van het moment, helpen jou om de kleine dingen in het leven extra te waarderen.

De periode van september en oktober verloopt vlotjes. Het lukt je steeds beter om te genieten en je waardeert de mogelijkheden en bezittingen die je hebt. Deze dankbaarheid zorgt voor een positieve blik op je leven. Hou deze gedachte vast en denk regelmatig terug aan de leukste momenten. Je kunt ook foto’s laten afdrukken van de leukste ervaringen en deze een plekje geven in je huis. Dit zal je in november zeker goed doen, wanneer je behoefte hebt aan een glimlach.

November is de moeizaamste maand van het jaar voor de Maagd. In deze periode staat innerlijke ontwikkeling centraal, visualiseer welke verandering jij graag zou willen bereiken. Denk hierbij echt aan jezelf en niet aan wat anderen om je heen ervan zullen vinden. Het constant rekening houden met anderen is één van je mooie eigenschappen, maar laat dit niet ten koste gaan van jezelf. Zorg voor duidelijkheid naar jezelf toe, voordat je jouw dromen en wensen met anderen bespreekt. Deze open- en eerlijkheid naar jezelf is erg belangrijk en iets waar je ook in het volgende jaar profijt van zult hebben.

December is een periode om het leven te vieren. Probeer een vakantie te plannen of leuke dagjes weg. De mensen die je liefhebt in het leven staan deze maand centraal en saamhorigheid is iets dat jou erg goed doet in deze koudere periode. Onthoud hierbij dat deze periode niet draait om financiële zaken. Het kan erg fijn zijn om iemand te verwennen met een luxe cadeau, maar doe dit enkel als je er financieel goed voor staat. Mensen die werkelijk om je geven, hebben voldoende aan je aanwezigheid, zelfgemaakte lekkernijen of een helpende hand waar nodig. Door creatief te zijn in het geven van cadeautjes in de decembermaand, zullen anderen dit overnemen. In 2023 zal je hierdoor deze traditie gezamenlijk kunnen doorzetten.

Liefde

De maanden januari t/m april zijn rustig op het gebied van de liefde en relaties. Zie dit niet als iets negatiefs, maar juist een moment om dingen te ondernemen samen met je partner. Zoek gezamenlijke interesses en activiteiten om te ondernemen. Op deze manier groeien jullie dichter naar elkaar toe en dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en vertrouwen. In de periode van mei tot het einde van de zomer laait de passie op, met name als je je erg vertrouwd voelt bij jouw partner. In deze periode is jullie fysieke aantrekkingskracht sterk aanwezig. Het is wel belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden, dit kan tussen jou en je partner in komen staan. Zorg dat je genoeg tijd voor elkaar neemt en waardering toont voor de ander. Heb je geen relatie, dan is het eerste deel van het jaar tot het einde van de zomer een goede periode om te daten.  2022 is op romantisch vlak een prachtig jaar voor de Maagd en een jaar om intens van te genieten. Probeer niet vast te houden aan een specifiek beeld van een romantische partner. Door werkelijk open te staan voor een relatie, lukt het je beter om naar het innerlijk te kijken. Je goed voelen tijdens een date is hierbij het allerbelangrijkste. Probeer tijdens ontmoetingen altijd jezelf te zijn en je niet anders voor te doen.

Op het gebied van vriendschap en familie is 2022 voor de Maagd een jaar vol positiviteit. Zorg ervoor dat je in de koudere maanden genoeg tijd spendeert aan je familie. De energie die je hierin stopt zal erg worden gewaardeerd en deze liefde zul je op een later moment weer terugkrijgen. Als je kinderen hebt is het belangrijk hen dit jaar extra aandacht te geven. De lenteperiode en de maand december zijn periodes waarbij je extra op moet letten om je liefde te tonen en uit te spreken naar mensen waar je van houdt. Een zelfgemaakt cadeautje of een leuke taart kan iemand al echt de ondersteuning geven die hij/zij nodig heeft.

Werk


Het eerste deel van het jaar verloopt op het gebied van werk relatief rustig, dit kan soms zelfs wat saai aanvoelen. Zit jij eraan te denken om te wisselen van carrière denk dan goed na waarom je toe bent aan verandering. Bij gebrek aan uitdaging, is een oplossing wellicht ook mogelijk binnen jouw huidige baan. Kies je er toch voor om van baan te veranderen, dan kan dit ook negatief uitpakken. Laat dit je er echter niet van weerhouden. Als je je ongelukkig voelt bij je huidige werk, dan is de enige mogelijkheid om iets anders te proberen. Pas in 2022 op voor collega’s die niet oprecht zijn. Probeer het zakelijke contact met collega’s die niet het beste met je voorhebben zoveel mogelijk te mijden. Je kunt het beste jouw energie richten op je eigen taken en nadenken over wat jij nog graag wilt bereiken op het gebied van carrière. Hoewel het tijdens de zomer vaak rustiger is op het gebied van werk, ontstaan bij jou juist de beste ideeën. Het tweede deel van het jaar zal ook wat meer uitdaging bieden. Heb jij geen werk, maar ben jij wel op zoek, dan zijn de maanden april, mei en september t/m november de beste periodes om te solliciteren. Sluit het starten van een eigen onderneming niet uit dit jaar, want het is op het gebied van carrière een erg goed jaar met veel kansen. Leg zoveel mogelijk nieuwe contacten en probeer deze ook zelf op te zoeken door actief te netwerken.

Financiën


Op het gebied van financiën zal jouw harde werk dit jaar worden beloond. Om dit extra te benutten is het verstandig om jouw financiën op orde te krijgen dit jaar. Is het jou nog niet gelukt, probeer dan een duidelijk overzicht te maken van jouw in- en uitgaven. Deze duidelijkheid zal je ook de rust geven en je motiveren om oplossingen te zoeken waar nodig. Beloon jezelf af en toe met iets kleins. Dit hoeft geen dure aankoop te zijn. Denk aan dingen die je normaal niet zou kopen omdat het geen duidelijk nut of functie heeft, maar die jou een goed gevoel geven. Het kopen van een cadeautje voor jezelf is niets om je schuldig over te voelen.

Gezondheid

Stress is iets waar de Maagd in 2022 erg voor moet oppassen. Het kan voor veel problemen zorgen die niet zo gemakkelijk zijn op te lossen. Discipline kan hierbij helpen. Niet enkel voor taken, maar ook op het gebied van ontspanning. Plan bijvoorbeeld een wekelijkse wandeling of sportactiviteit in, maar het kan ook een dagelijks rustmoment waarbij je zonder schuldgevoelens jouw favoriete serie kijkt of een heerlijk warm bad neemt. Doe dit ook als je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Sterker nog, doe dit juist als je weinig tijd hebt. Je zult merken dat deze investering in jouw eigen geluk er tevens voor zorgt dat dagelijkse taken veel gemakkelijker, sneller en efficiënter gaan.