Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Jaarhoroscoop 2022 Kreeft: Belangrijk om aan jezelf te denken en niet te veel hooi op je vork te nemen ✨

Jaarhoroscoop 2022 Kreeft: Belangrijk om aan jezelf te denken en niet te veel hooi op je vork te nemen ✨

Jaarhoroscoop 2022 Kreeft: Belangrijk om aan jezelf te denken en niet te veel hooi op je vork te nemen ✨

Hoe ziet 2022 er voor jou uit? Het staat in de sterren geschreven. Dit is de jaarhoroscoop van de Kreeft.

Algemeen

2022 is voor de Kreeft een jaar dat zowel positief begint als eindigt. De periode ertussen, met name van mei t/m oktober, is voor jou een erg drukke tijd en je kunt deze periode als vrij stressvol ervaren. Met name in deze tussentijd is het erg belangrijk om aan jezelf te denken en niet al te veel hooi op je vork te nemen.

Dit jaar staat voor jou in het teken van zelfontwikkeling en genieten. Maak hier dit jaar extra tijd voor vrij, dan belooft dit jaar voor jou een erg mooi jaar te worden. Misschien niet een jaar van uitspattingen, maar wel een jaar waarin jij kunt onderzoeken wat jou nu echt gelukkig maakt. Hier zal je ook in de komende jaren van kunnen profiteren.

Hoewel de eerste maanden van het jaar op bijna alle vlakken positief zijn, is dit net iets anders op het gebied van werk. Probeer vooral in januari niets te forceren en probeer je niet te mengen in zaken die er eigenlijk niet toe doen. Investeer jouw tijd in de belangrijke dingen, dingen die het verschil maken. Dit zal niet altijd even gemakkelijk zijn, maar wel iets waar je later in het jaar je voordeel uit zal kunnen halen.

Februari is een maand waarin anderen veel aandacht van jou zullen vergen. Probeer problemen van anderen niet over te nemen, want dit kan voor jou leiden tot onnodige stress. Soms kan het bieden van een luisterend oor al voldoende zijn om iemand die je dierbaar is mentaal te kunnen bijstaan. Zo help je niet alleen een ander, maar ook jezelf. Maart is geen maand met veel hoogte- en dieptepunten, maar een rustige tijd die doorloopt in april.

De lentemaanden staan in het teken van familie en vrije tijd. Probeer het meeste te halen uit deze rustige periode, die tot halverwege de maand mei zal duren. Geniet van mooie momenten en onderneem eens iets leuks met iemand die je al een lange tijd niet hebt gezien. Probeer met name in de laatste weken van april veel uit te rusten, dit zal je voorbereiden op de drukkere periode die eraan zit te komen en zorgt ervoor dat je deze met een frisse blik tegemoet kan gaan.

Juni en juli kunnen geweldige maanden zijn voor de Kreeft, maar je kunt ook problemen ondervinden als je je niet goed kunt focussen. Je hebt veel zelfvertrouwen en dit zorgt ervoor dat je veel nieuwe dingen durft te ondernemen. Dankzij dit sterke gevoel van durf, krijg je ook meer voor elkaar en is er een grote kans op het behalen van succes. Is er iets dat je tot nu toe nog niet hebt durven proberen, dan is dit nu het moment. Dit kan van alles zijn, misschien zit je er stiekem aan te denken om een eigen bedrijfje te starten of een instrument te leren bespelen. Zorg er wel voor dat je niet allerlei dingen tegelijkertijd onderneemt, dit om problemen te voorkomen.

Zowel in de zomer als in de herfst zit jij vol met energie. Probeer deze energie goed te doseren, zodat je al jouw plannen en ideeën ook daadwerkelijk kunt uitvoeren.
Deze drukkere periode duurt voort tot het einde van het jaar.

Oktober is een belangrijke maand op het gebied van de liefde en een maand waarbij romantiek de hoofdrol speelt als je een relatie hebt. November verloopt wat rustiger en vloeit over naar de rustige maand december.

December zal een fijne maand zijn, maar ook een maand die je nodig gaat hebben om tot rust te komen. Probeer in deze maand niet te veel te plannen, want een open agenda zorgt ervoor dat jij kunt doen en laten waar je op dat moment zin in hebt. Spontaniteit is erg belangrijk in deze maand. Of dat nu het lezen van een goed boek is, een warm bad nemen met etherische oliën of een lastminute wintersportvakantie. Het idee dat alles kan, maar niets hoeft zorgt voor veel mentale rust.

Liefde

De Kreeft ervaart het jaar 2022 op liefdesgebied als de zee. Het water verandert van kalm naar hevig enzovoorts. Het begin van het jaar is ook op liefdesgebied voor jou kalm. Heb jij een relatie? Geniet hier dan zeker van, want deze periode doet jullie relatie echt goed. Hoewel de passie er misschien niet direct van afspat, zijn jullie er wel voor elkaar en dit is iets dat je niet voor lief moet nemen. Deze rustige periode wordt afgewisseld door de maand april, die vooral op liefdesgebied voor veel spanning zorgt. In oktober vloeit de romantiek weer rijkelijk. Deze afwisseling zorgt ervoor dat dit voor de Kreeften in ieder geval geen saai jaar wordt op liefdesgebied. Probeer dan ook zeker te genieten van beide uitersten. Heb jij nog geen relatie, dan zullen deze afwisselingen minder merkbaar zijn. In welke periode jij iemand ontmoet zal wel degelijk invloed hebben op het vervolg en de ontwikkeling van jullie relatie. Ontmoet jij iemand in een rustige periode, dan zal jullie relatie waarschijnlijk ook kalmer en stabieler verlopen. Maar ontmoet jij iemand in april of oktober, dan kan deze relatie weleens heel anders verlopen dan je ooit had kunnen bedenken.

Dit jaar is voor de Kreeft op het gebied van familie en vrienden een erg kalm en rustig jaar. Probeer dit jaar meer tijd vrij te maken om te spenderen met de mensen die je liefhebt. Hierdoor zul je veel plezier gaan beleven en dit doet je op alle vlakken goed. Je bent met name in februari en de periode van mei t/m juli erg goed om anderen gerust te stellen. Het lukt jou om de positieve kanten van situaties in te zien en hiermee kun je ook belangrijke personen in jouw omgeving goed bijstaan als zij het even moeilijk hebben. In de tweede helft van het jaar is het belangrijk dat je open blijft staan voor nieuwe contacten. Het ontwikkelen van nieuwe of het verdiepen van reeds bestaande vriendschappen is iets wat jou erg veel plezier kan opleveren. Iets waaruit je ook de komende jaren veel steun kunt putten. In deze vriendschappen staat wederzijds vertrouwen centraal. Probeer enkel tijd met mensen door te brengen waarbij je daadwerkelijk jezelf kunt zijn en mensen die zich ook bij jou op hun gemak voelen.

Werk

Op het gebied van werk en carrière is de start van 2022 voor de kreeft wat moeizaam. Het is bijna onmogelijk om niet in conflict te raken op het werk. Ben jij op zoek naar een baan, let dan vooral in deze periode erg op wat jouw gevoel je vertelt. Juli is het perfecte moment voor de Kreeft om op zoek te gaan naar een (nieuwe) baan of uitdaging. Je zit vol zelfvertrouwen en dit zorgt ervoor dat mensen graag met je samenwerken en je om advies vragen. Gebruik dit in je voordeel en wees niet bang om nieuwe stappen te zetten. Dit jaar is voor Kreeften erg bijzonder omdat je kansen kunt creëren om jouw lange termijn plannen eindelijk waar te maken. Het achternajagen van dromen en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden is iets waar je dit jaar, met name in de zomer, erg veel plezier aan kunt beleven. Je zult door alle tijd en energie die je in deze ontwikkelingen steekt, veel kennis en ervaring opdoen. Iets waarvan je ook de komende jaren veel profijt kunt hebben.

Financiën

Het wordt een jaar waarin niet superveel zal veranderen op financieel gebied, tenminste als je geen onverwachte grote uitgaven doet. Probeer grote uitgaven vooral in de maanden april t/m juli te voorkomen en indien mogelijk wat geld te sparen. De maanden erna beloven wat voorspoediger te worden en als je wat extra geld overhoudt kun je dit het beste investeren in jezelf. Denk aan het vergaren van kennis of door het te besteden aan een hobby. Op deze manier kun je nog heel lang nagenieten van jouw investering en geeft dit je op de lange termijn meer voldoening dan een grote fysieke aankoop. Vooral juni is op financieel gebied een goede maand en als het jou lukt om extra geld te sparen, zal dit jou in 2023 erg van pas komen.

Gezondheid


Voor de Kreeft is dit een goed jaar om te starten met nieuwe gewoontes. Denk hierbij aan een sportactiviteit, nieuwe eetgewoontes of bijvoorbeeld het stoppen met roken. Probeer ook eens wat meer groenten en fruit te eten! Ook een dagelijkse wandeling of meditatie is iets dat je veel goed zal doen. Probeer om een gezonde gewoonte, hoe klein deze ook is, toe te voegen aan jouw dagelijkse activiteiten. In december is het vooral belangrijk om goed voor jouw mentale gezondheid te zorgen, dit zal ook jouw fysieke gezondheid positief beïnvloeden. Hoewel het een periode is van veel feestdagen, is het toch belangrijk om ongezonde voeding te doseren. Het is absoluut niet erg om een dagje te zondigen, maar een overvloed aan ongezonde voeding zal zowel jouw mentale als fysieke gezondheid beïnvloeden. Probeer gezonde creatieve alternatieven te zoeken, zoals een heerlijke melange van vers fruit en sorbetijs in plaats van roomijs met slagroom of trakteer jezelf op een zelfgemaakte maaltijd met minder extra toevoegingen. Als je een samenkomst organiseert, dan zullen jouw naasten deze gezondere alternatieven ook zeker kunnen waarderen.