Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Jaarhoroscoop 2022 Boogschutter: De liefde maakt het je lastig, wees niet te streng voor jezelf ✨

Jaarhoroscoop 2022 Boogschutter: De liefde maakt het je lastig, wees niet te streng voor jezelf ✨

Jaarhoroscoop 2022 Boogschutter: De liefde maakt het je lastig, wees niet te streng voor jezelf ✨

Hoe ziet 2022 er voor jou uit? Het staat in de sterren geschreven. Dit is Flairs jaarhoroscoop van de Boogschutter.

Algemeen

De eerste helft van het jaar 2022 is voor de Boogschutter een fijne periode op bijna alle vlakken, behalve op het gebied van romantiek. De tweede helft bevat meer uitdagingen, die wat lastige momenten met zich meebrengen. Hoe beter jij hier in het beging van de herfst mee om gaat, hoe minder problemen er zich zullen voordoen.

Januari is een maand waarin je veel inspiratie hebt om iets nieuws uit te proberen. Je hebt veel behoefte om je leven te veranderen en de start van een hobby of een project zal een stap in de juiste richting zijn. Je bent wel erg zoekende en vindt niet altijd meteen iets dat bij jou past. Laat een mislukking je niet ontmoedigen, met een beetje geduld vind je de voldoening waar je naar op zoek bent.

Februari is een beetje een verlenging van januari, alleen weet je in deze maand beter wat je wel en niet wil. Je hebt ook de behoefte om alleen te zijn en geniet van deze rustige momenten. Blijf vooral je intuïtie volgen, want deze is in februari het sterkst.

Maart, april en mei zijn fijne maanden en over het algemeen geniet je met volle teugen van de kleine dingen die jou gelukkig maken. Hoewel dit positieve gevoel de overhand neemt is het belangrijk om twee dingen in het oog te houden. Schroom niet om raad te vragen aan mensen die je vertrouwt. Het is niet erg als je ergens zelf niet uitkomt. Diegene waardeert dit juist enorm en vindt het fijn dat je hem/haar in vertrouwen neemt. Wees geduldig, dit is voor Boogschutters niet altijd even makkelijk. Jouw geduld zal uiteindelijk worden beloond en realiseer je dat de meeste dingen tijd kosten. Iets overhaasten zorgt voor problemen en kan roet in het eten gooien.

De zomer verloopt goed, maar met meer pieken en dalen dan in de lente. Je hebt behoefte aan ontspanning en daardoor zal je moeten leren om nee te zeggen. Kies voor jezelf als je merkt dat je stress krijgt. Door genoeg uit te rusten, kun je op een later moment anderen ook beter helpen. Juli is voor jou de maand waarin jij de meeste stress ervaart, zorg ervoor dat je weinig plant in deze periode. Neem de tijd om niets te doen. Kijk eindelijk die leuke film of lees dat boek dat al tijden in de kast ligt. Je zult merken dat dit je erg goed doet.

In de herfst nemen je werk en andere verplichtingen veel tijd in beslag. Het is soms lastig om de balans te houden tussen privé en werk. Iets waarvoor je in deze periode meer moeite moet doen. Soms kan het fijn zijn om dingen te combineren, waardoor je tijd overhoudt. Ga met een vriendin de wekelijkse grote boodschappen halen of vraag je collega om te brainstormen tijdens een wandeling. Loop je tegen problemen aan, probeer deze dan direct op te lossen en stel ze niet uit. Hoe je hiermee omgaat, zal typerend zijn voor de rest van het jaar. Bovendien is het veel fijner om je energie te steken in leuke dingen en helaas kosten negatieve gedachten veel energie waar je uiteindelijk niets aan hebt.

Oktober en november zijn lastig te voorspellen en er doen zich heel wat uitdagingen voor. Probeer hier zo goed mogelijk mee om te gaan en blijf niet hangen in negatieve gedachten. Zoek vooral het gezelschap op van mensen met een positieve energie. Meditatie kan je goed doen, al is het maar een klein momentje om je gedachten te verzetten. Pieker je veel over een bepaald probleem, dan lukt mediteren niet altijd. Het kan dan helpen om je te concentreren op een hobby. Een fysieke activiteit kan je geest tot rust laten komen, zonder dat je het zelf door hebt. Je zal daarna in staat zijn om met een frisse blik tegen dingen aan te kijken. De oplossing voor een bepaald probleem is vaak makkelijker dan je had gedacht.

December is een vrij rustige maand. Dit komt goed uit, want je zal veel behoefte hebben aan contacten met mensen in jouw omgeving. Je geniet in deze periode extra van afspraken met lieve vrienden en familie. Heb je huisdieren? Spendeer dan ook wat extra tijd met hen, dat zal jullie goed doen.

Liefde


In de eerste helft van het jaar kun je het gevoel hebben dat je niet genoeg vrijheid hebt binnen je relatie. Probeer dit zo duidelijk mogelijk te communiceren naar je partner toe, zodat jullie samen tot een oplossing kunnen komen. Op deze manier voorkom je problemen in de toekomst. Doe je dit niet, dan kan dit vervelende gevolgen met zich meedragen, die moeilijk zijn op te lossen. September is de juiste periode om jouw partner eens goed te verrassen, een lieve attentie of extra aandacht zal erg gewaardeerd worden. Zorg ervoor dat je duidelijk laat merken hoe belangrijk diegene voor je is. Je zal hier later de vruchten van plukken. Heb je geen relatie dan zal het eerste deel van het jaar voor jou wat somber zijn op het gebied van de liefde. Vanaf de zomer breekt een mooiere periode aan waarin zich veel kansen voordoen om nieuwe mensen te ontmoeten. Zorg dat je open staan voor deze contacten, zodat je deze kansen niet misloopt.

De liefde voor vrienden en familie is juist in de eerste helft van het jaar sterk aanwezig en zwakt iets af in de maanden van juni t/m november. Dit heeft geen specifieke reden en het is niet iets om je zorgen over te maken. Doe je dit toch, neem dan het initiatief om contact op te nemen. Al is het maar om even te vragen hoe het met iemand gaat. Een kaartje sturen is een leuke en persoonlijke manier om in een drukke periode contact te houden. Zo laat je merken dat je aan iemand denkt, zonder dat je iets van iemand verwacht. December is daarentegen een maand waarin banden met mensen die je liefhebt sterker worden. Zorg dat je genoeg tijd vrijhoudt om leuke dingen te ondernemen. Deze zijn niet altijd van tevoren te plannen en de spontane afspraken zijn meestal de leukste. Laat deze spontaniteit niet altijd van de ander afhangen, nodig iemand op het laatste moment uit voor een drankje of bel iemand onverwachts eens op voor een goed gesprek.

Werk


Op het gebied van werk en carrière verloopt alles vrij soepel dit jaar voor Boogschutters. In het eerste deel van het jaar heb je wat meer meevallers dan in de tweede helft. Al met al kun je je niet heel goed concentreren op je werkzaamheden, je bent veel bezig met andere dingen. Zorg ervoor dat je ook op je werk genoeg uitdaging blijft houden, anders kan dit gebrek aan concentratie voor problemen zorgen. Heb je geen werk, dan kun je het beste zo vroeg mogelijk starten met solliciteren. Met name in maart t/m juli doen er zich veel kansen voor en het is belangrijk om duidelijk te weten waar je naar op zoek bent. Vraag jezelf af wat je leuk lijkt om te doen, dit hoeft niet altijd aan te sluiten op datgene waar je goed in bent. Probeer dit eerst voor jezelf duidelijk te krijgen, voordat je hierover in gesprek gaat met anderen. Dat kan er namelijk voor zorgen dat het lastiger is om te ontdekken waar jij nu echt naar op zoek bent.

Financiën

Dit jaar zal vergelijkbaar zijn met 2021 op het gebied van financiën. Ook hier geldt dat het eerste deel van het jaar meer meevallers met zich meebrengt. Probeer extra inkomsten goed te besteden. Heb jij geen duidelijk doel voor ogen, zet het geld dan opzij voor een later moment. Het kan soms beter zijn om te sparen voor een grotere aankoop, dan je geld te besteden aan allemaal kleine dingen. In de zomer zal het duidelijk worden waar je de meeste behoefte aan hebt. Heb je schulden? Zorg dan dat je deze eerst afbetaalt voordat je iets nieuws aanschaft. Je zal merken dat dit veel zorgen wegneemt en deze mentale rust is niet in geld uit te drukken.

Gezondheid

Jouw gezondheid staat centraal dit jaar. Met name in het eerste deel van het jaar vind je genoeg tijd om te bewegen, gezond te eten en voldoende te ontspannen. In de zomer lukt dit ook goed, maar met de komst van de herfst heb je moeite om deze goede gewoontes te behouden. Probeer toch om dit vol te houden, want dit zal uiteindelijk veel invloed hebben op je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Misschien helpt het om je dagen anders in te delen. Kook gezonde maaltijden in grotere hoeveelheden, zodat je een gedeelte kunt invriezen. Denk aan een maaltijdsoep of spaghettisaus boordevol groente. Zo heb je ook op drukken dagen in een handomdraai een gezonde huisgemaakte maaltijd op je bord. Je hebt in de winter meer behoefte aan ongezonde dingen, probeer niet te streng te zijn en geniet ervan als je een keer ongezonder eet. Zorg er wel voor dat je dit met mate doet, met name in oktober is dit iets om extra op te letten.