Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zwemmen met deze tropische temperaturen? Pas wél goed op

Zwemmen met deze tropische temperaturen? Pas wél goed op

Health
Zwemmen met deze tropische temperaturen? Pas wél goed op

We hebben er even op moeten wachten maar nu loopt het kwik flink op. Het prachtige weer schreeuwt om een koud drankje, grote zonnebril en veel momentjes buiten. Maar als je van plan bent om een frisse duik te nemen, zal je toch goed moeten oppassen, zo waarschuwt de Reddingsbrigade. 

Lees ook: Laat de zomer maar komen: 8x de leukste badpakken onder de € 40

Het tropische weer is heerlijk vertoeven, helemaal als je een dagje vrij hebt. Heb jij de komende dagen een fijne stranddag op de planning staan? Dan is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je het water in wilt gaan.

Onderkoeling

De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt dat het water nog erg koud is en je daarom kramp kunt krijgen wanneer je erin gaat of zelfs onderkoeld kunt raken. Het advies luidt dan ook om alleen het water in te gaan op plekken waar de Reddingsbrigade toezicht houdt.

Kopje onder

De zon die op je hoofd brandt, brengt je waarschijnlijk in de verleiding om met je hoofd onder water te gaan, maar dat kun je volgens de Reddingsbrigade beter niet doen. Via je hoofd verlies je namelijk het snelst lichaamswarmte, wat onderkoeling een stap dichterbij brengt.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee