Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zumba! Kleding, muziek en swingende oefeningen

Zumba! Kleding, muziek en swingende oefeningen

Zumba! Kleding, muziek en swingende oefeningen

Dansend fit worden en in shape komen, dat kan met zumba. Daarmee zet je bijna alle spiergroepen aan het werk en geef je je lichaam een goede cardio work-out. Met een uurtje fanatiek zumbaën verbrand je zo 540 calorieën! Wij geven je tips voor de leukste Zumba muziek, kleding en oefeningen.

Zumba

Zumba is ontstaan in Miami, Amerika. Het is een combinatie van sport- en dansbewegingen op wereldmuziek en latin. Denk aan salsa, flamenco en hip hop, maar ook aan Latijns-Amerikaanse klanken en swingende, uptempo reggae. De naam zumba is Colombiaans-Spaans en betekent snel bewegen en plezier hebben.

Voor een les zumba hoef je echt geen kei te zijn in dansen. De oefeningen zijn goed te volgen en geschikt voor alle leeftijden. Het is een ideale manier om af te vallen. Na een paar keer zumbaën zie je al verschil, met name bij je benen, billen en taille.

Zumba-oefeningen

Je kunt je aanmelden voor een proefles bij jou in de buurt of eerst beginnen met een paar zumba-oefeningen voor thuis. Thanks to YouTube! Schuif de stoelen aan de kant, trek kleding aan waarin je goed kunt bewegen en maak je klaar om te gaan zweten.

Bekijk het filmpje en lees verder voor tips voor goede Zumba kleding en muziek.

Zumba muziek

Zoals we al schreven, wordt er op verschillende muziek gedanst. Flair zet een paar leuke uptempo zumba-liedjes op een rij zodat je ook thuis aan de slag kunt.

Zumba kleding

Wat moet je aan tijdens zumba? Je kunt je normale sportkleding aantrekken, bijvoorbeeld een legging met een topje of een korte sportbroek met een T-shirt. Het is belangrijk dat je iets draagt waarin je je prettig voelt en lekker kunt bewegen. Laat je hardloopschoenen links liggen en kies voor een ‘zachtere’ schoen, een softe sneaker die makkelijk mee buigt. Vergeet ook vooral je handdoek niet, want zweten ga je zeker. En neem een flesje water mee, want het is goed om tussendoor te blijven drinken en vocht aan te vullen.

Veel sport- en dansplezier!