Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zoveel kilo val je af van staand werken volgens dit onderzoek

Zoveel kilo val je af van staand werken volgens dit onderzoek

Health
Zoveel kilo val je af van staand werken volgens dit onderzoek

Steeds meer kantoren hebben de optie om ook staand te kunnen werken. Met een tafel die omhoog gedraaid kunnen worden, wissel je makkelijk van houding. Toch is de verleiding om te blijven zitten vaak groot.

Lees ook: Bewezen: het is slecht voor je om vóór 10 uur ’s ochtends te beginnen met werken

Uit onderzoek blijkt nu dat je van staand werken zelfs af kunt vallen. Een goede reden om iets vaker de benen te strekken lijkt ons. Dit kan wel 10 kilo zijn in 4 jaar tijd, dus dat is niet niks.

Compenseren
Hoe zit dit? Volgens wetenschappers van de European Journal of Preventive Cardiology gebruik je een stuk meer spieren wanneer jij staand aan het werk bent. Vooral in je middel en in jouw benen kost het meer inspanning om jouw bovenlichaam stabiel te houden. Wel geven ze aan dat je dit niet mag compenseren met meer eten op een dag of meer zitten buiten je werktijden om. Wanneer je je dus netjes hieraan houdt en meer de benenwagen gebruikt, kun je zo’n 2,5 kilo per jaar verliezen.

Meer voordelen
Mocht dat nog niet genoeg reden zijn om iets vaker staand te gaan werken, dan zijn er nog meer voordelen die je misschien over de streep trekken. Het zou helpen tegen obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten én het is ook nog eens goed voor je brein. Doen dus.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Libelle | Beeld: iStock

 

Shoppen is altijd een goed idee