Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Pas op: om deze reden zijn zoutlampen erg gevaarlijk voor je huisdieren

Pas op: om deze reden zijn zoutlampen erg gevaarlijk voor je huisdieren

Pas op: om deze reden zijn zoutlampen erg gevaarlijk voor je huisdieren

Himalaya-zoutlampen hebben een bijzondere werking. Tegenwoordig de lampen gemaakt van grove stukken hout met een lampje of kaarsje erin erg populair. Naast dat ze veel sfeer geven, hebben ze een helende functie. Hoe goed ze zijn voor jouw gezondheid, hoe slecht ze zijn voor je huisdier. Waarom dat zo is lees je hieronder. 

Likken

Honden en vooral katten zijn erg nieuwsgierig van aard. Het is dan ook een groot risico dat ze aan de zoutlamp gaan likken. Het lijkt onschuldig, maar dat is het helaas niet. Het likken van de lamp kan zorgen voor een zoutvergiftiging, waardoor het diertje zelfs kan overlijden.

Hersenen

Dierenartsen waarschuwen voor de lamp bij huisdieren. Door de lamp zijn al veel ongelukken gebeurt. De lamp is vooral bij katten erg gevaarlijk. In Nieuw-Zeeland merkte een vrouw op dat haar kat zich anders gedroeg. De kat kon niet meer goed lopen, horen en zien. Ook eten en drinken ging heel moeizaam.

Lees ook
Deze adventskalenders zijn speciaal gemaakt voor jouw dierenvriendje(s)

Het diertje bleek na onderzoek in de dierenkliniek een zoutvergiftiging te hebben opgelopen. De zoutlamp was de grote boosdoener van de zoutvergiftiging. De kat had veel aan de lamp gelukt, maar gelukkig waren ze net op tijd en kon het diertje gered worden. “Door het vele zout gaan de hersenen opzwellen, wat erg gevaarlijk kan zijn”, waarschuwen de dierenartsen van de kliniek

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images