Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo’n acht keer per week zijn we oprecht gelukkig

Zo’n acht keer per week zijn we oprecht gelukkig

Health
Zo’n acht keer per week zijn we oprecht gelukkig

Volgens Brits onderzoek zijn we zo’n 432 keer per jaar oprecht gelukkig. Dat komt neer op ongeveer 8 keer per week. Zo zien die acht gelukzalige momenten eruit. 

Lees ook: Verwacht je niet: op deze leeftijd ben je het gelukkigst

Het gaat dan helemaal niet om bijzondere gebeurtenissen, maar het zijn vaak juist de kleine dingen die het doen. We genieten intens van een serie kijken met het gezin, een etentje met onze partner of iets simpels als een glas wijn drinken terwijl je heerlijk tot rust komt in een warm bad.

Andere dingen uit het lijstje van meest gelukkigmakende bezigheden zijn genieten van een uitgebreid zelf gekookt diner, barbecueën en opstijgen in een vliegtuig. Oké, die laatste mag dan iets minder ‘gewoontjes’ zijn. Maar over het algemeen is er niet veel nodig om ons blij te maken.

Zelfs de heel kleine, gewone en alledaagse dingen als de hond uitlaten en een liedje zingen in de auto behoren tot de lijst van gelukmakers.

Over het algemeen geven we ons leven een zeven als het gaat om hoe gelukkig we zijn. Uit het onderzoek blijkt dat hoe meer tijd we met onze geliefden besteden, hoe hoger dat cijfer wordt.

Dat is nog eens belangrijk om in het achterhoofd te houden, want vandaag de dag leven we vooral online. Denk dus wat vaker aan die kleine dingetjes en neem de tijd om er bewust van te genieten. Het zal je een stuk gelukkiger maken!

Laten we maar meteen beginnen! Denk eens even na. Wat heb jij vandaag gedaan of staat er nog op de planning dat voor één van die acht ultiem gelukkige momenten deze week kan zorgen?

Bron: DailyMail 

Shoppen is altijd een goed idee