Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Prachtige zomervoeten met deze snelle pedicure

Prachtige zomervoeten met deze snelle pedicure

Health
Prachtige zomervoeten met deze snelle pedicure

Neem, voordat je je onderdanen in die sandalen laat glijden, even de schade van je verkreukelde wintervoeten op. Dat ziet er niet alleen fraai uit, maar zo’n professionele pedicure is bovendien een echt verwenmomentje voor jezelf.

Lees ook: Dit pedicuretrucje werkt écht

Na maanden in sokken en winterschoenen moeten je voeten een beetje bijkomen. Laat ze daarom vlak voor het slipperseizoen eens onder handen nemen door een pedicure. En niet alleen voor een voetmassage of frisse nagellak: ook met eelt, velletjes, ingegroeide teennagels, kalknagels of eksterogen kan een professionele pedicure, eh, uit de voeten. Trakteer jezelf op zo’n fijne professionele behandeling! Daarna zal je merken dat het veel makkelijker om alles zelf netjes bij te houden.

Touch-up

Wil je zelf aan de slag en je voeten een snelle touch-up geven? Dat kun je doen met deze heerlijke pedicure van slechts 15 minuten. Langer mag natuurlijk altijd.

  1. Neem een voetenbadje. Gooi er eventueel een ontspannende bruistablet in en laat je voeten lekker weken, zodat je losse velletjes en nagelriemen straks goed kunt verwijderen.
  2. Duw tijdens het voetenbadje je nagelriemen alvast terug met een bokkenpootje.
  3. Dep je voeten droog en verwijder eeltplekken met een puimsteen.
  4. Knip je nagels in model. Knip ze altijd recht, niet afgerond, om ingegroeide nagels te voorkomen.
  5. Wil je een kleurtje op je teennagels? Vergeet dan geen basecoat te gebruiken. Zo dringt de kleur van de nagellak niet in je nagels en kunnen ze niet vergelen.
  6. Eindig met een hydraterende voetencrème.

Dit artikel komt uit editie 18 van Flair. 

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee