Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zomers recept: kipspiesjes van de barbecue met yoghurtdip

Zomers recept: kipspiesjes van de barbecue met yoghurtdip

Health
Zomers recept: kipspiesjes van de barbecue met yoghurtdip

Met dit heerlijke, warme weer willen we lekker maar toch ook makkelijk eten. Dit recept voor gemarineerde kipspiesjes met yoghurtdip is echt een aanrader. Lekker, makkelijk om te maken en bovendien erg mager. Ideaal voor op de barbecue!

Lees ook: BBQ Boodschappenlijst

Ingrediënten:

    • 350 g kipfilet
    • 150 g veldsla
    • 200 g tomaten (cherrytomaten)
    • 600 g aardappels
  • Voor de marinade

    • 1 teentje knoflook
    • 1.5 el citroensap
    • 2 cm gember (geraspt)
    • 250 ml yoghurt
    • 2 tl tomatenpuree
    • 0.5 tl komijnpoeder
    • 0.5 tl korianderpoeder
    • 1 el maïsolie
  • Voor de dipsaus

    • 1 teentje knoflook
    • handje munt
    • handje koriander
    • 250 ml yoghurt
    • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de aardappelen schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Snijd ze in plakjes en laat afkoelen.
  2. Snijd de kipfilets in blokjes. Mix alle ingrediënten voor de marinade goed fijn. Schep de kipblokjes erdoor en zet minstens 1 uur afgedekt koel weg.
  3. Mix alle ingrediënten voor de dipsaus.
  4. Week 12 houten satéstokjes een halfuur voor gebruik in koud water. Verwarm de grill op de hoogste stand of steek de barbecue aan. Was de veldsla en cherrytomaten en doe ze samen in een kom.
  5. Rijg elke keer 2 blokjes kip aan een stokje. Rooster ze goudbruin op de grill of barbecue, draai ze halverwege om. Serveer ze met de dipsaus, de veldsla en de aardappelplakjes.
  6. Aantal kcal: ca. 440 p.p.

Bron: CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee