Je bent hier: Home > Health > Zoete aardappel-gnocchi

Zoete aardappel-gnocchi

Health
Zoete aardappel-gnocchi

Als je aardappels wil vervangen voor iets zoets, gebruik dan eens zoete aardappels. Een gezonde variant dat vol zit met vezels en vitaminen. Met dit recept maak je een lekker gerecht, dat ook nog erg gezond is!

BCrecepten_gnocchi

Dit heb je nodig:

Recept voor 2 personen

  • 1 zoete aardappels, van ±250 gram
  • 1 el olijf- of kokos olie
  • 150 gram bloem (plus extra om te bestuiven).
  • 1/2 ei
  • snuf zeezout
  • 3 bosuitjes, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, door de pers
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 250 ml (plantaardige) room
  • 25 gram truffel jus.
  • Vers gemalen peper/zeezout
  • Parmezaanse kaas
  • Verse platte peterselie (optioneel)

Zo maak je het

Verwarm de oven op 190 graden. Was de zoete aardappel, droog vervolgens goed af en besmeer met olie. Wikkel elke aardappel in een stuk zilverpapier, zodat er geen stoom uit kan ontsnappen. Leg in de oven en bak voor ongeveer 1 uurtje, of tot je makkelijk met een vork in de zoete aardappel kan prikken. Pureer met een stamper of keukenmachine, en roer er vervolgens de bloem, ei en snuf zout door. Gebruik niet alle bloem in een keer. Wanneer je een zacht, elastisch deeg hebt gekregen, verdeel je dit over 7-8 porties.

Rol elke portie deeg in een dunne strook van ongeveer 1,5 cm dik. Gebruik een mes om er stukjes van ongeveer 2,5 cm van te snijden en rol ze eventueel van een vork ter decoratie. Leg de gnocchi’s los van elkaar op borden, bebloem alles goed (zowel het bord waar je ze op legt, als de bovenkant en zet in de koelkast om iets op te stijven. Breng een grote pan met water, met een goede snuf zout, op het vuur.Bak ondertussen de fijngesneden bosui en knoflook in een scheut olijfolie in een ruime koekenpan op laag vuur. Snijd ondertussen de gemengde paddenstoelen en voeg deze bij het uimengsel. Bak tot ze wat geslonken zijn. Blus af met de truffel jus en de room, laat rustig pruttelen zodat de smaken goed mengen. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur van de pan met kokend water iets lager, zodat de harde bubbels verdwijnen en begin dan met het koken van de gnocchi. Ze zinken allereerst naar de bodem, maar na 4-5 min zullen ze boven komen drijven. Geef ze een extra minuutje en dan kun je ze met een schuimspaan eruit halen. Hoe groter de pan, hoe meer gnocchi’s je kunt koken natuurlijk. Leg ze in een bord en herhaal tot alle gnocchi’s zijn gekookt.

Schep de gnocchi’s voorzichtig door de warme paddenstoelen-truffel saus. Serveer gelijk met wat fijngesneden platte peterselie en parmezaanse kaas.

 

Gelezen op beginspiratie.nl

Shoppen is altijd een goed idee