Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo zit dat: heerlijke Hamburgers bij McDonald’s

Zo zit dat: heerlijke Hamburgers bij McDonald’s

Health
Zo zit dat: heerlijke Hamburgers bij McDonald’s

Hoe zit dat nou eigenlijk écht met al dat lekkers van McDonald’s? Flair-lezeres Rachelle gaat voor ons op onderzoek uit en doet verslag van haar bevindingen.


‘Veel van de heerlijke Hamburgers van McDonald’s bestaan grotendeels uit rundvlees. Maar waar komt dat vlees eigenlijk vandaan? En hoe zorgt de leverancier dat het constant z’n kwaliteit behoudt? Voor een antwoord op dit soort vragen besloot ik te bellen met David Wieberneit, kwaliteitsmanager rundvlees van het Duitse vleesverwerkingsbedrijf waar McDonald’s mee werkt.’

 

Dicht bij huis

David: ‘Alle Hamburgers die McDonald’s in Nederland verkoopt zijn gemaakt van rundvlees uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. We gebruiken vooral de voorste delen en de flanken van een rund voor het kwaliteitsgehakt.’

100% rundvlees

‘McDonald’s Hamburgers zijn gemaakt van 100% rundvlees. Ook heeft ons rundergehakt een standaard vetpercentage van 20%. Dat percentage is essentieel voor de karakteristieke smaak en structuur. Omdat niet elke koe hetzelfde vetpercentage heeft en we willen dat onze Hamburgers precies 20% vet bevatten, mengen we de magere en vettere stukken vlees tot rundergehakt dat exact de juiste kwaliteit, smaak en structuur heeft.’

Check en dubbelcheck

‘Omdat het belangrijk is dat de kwaliteit constant is, voeren we continu kwaliteitstests uit en wordt het rundvlees op een lage temperatuur gehouden. Ook krijgt het vlees een traceerbaarheidslabel. Zo is exact te herleiden van welke boerderij de Hamburgers van McDonald’s komen. Verder bakken we ter controle in ons bedrijf dagelijks een Hamburger op exact dezelfde manier en op dezelfde grill als in de McDonald’s-restaurants.’

Veilig en hygiënisch

‘In alle restaurants van McDonald’s wordt, net als in ons bedrijf, veel aandacht besteed aan voedselveiligheid en hygiëne. De medewerkers dragen bijvoorbeeld altijd handschoenen als ze werken met rauw vlees en elke ochtend worden de grills op de juiste temperatuur ingesteld. Vervolgens worden de Hamburgers zonder olie of boter gegrild. Het enige wat wordt toegevoegd, is een snufje zout en peper voor de smaak.’

Heb jij een vraag voor mij over McDonald’s? Stel ‘m via Flairathome.nl/goodfood en ik zoek het voor je uit!

Shoppen is altijd een goed idee