Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo word je zelfverzekerder

Zo word je zelfverzekerder

Zo word je zelfverzekerder

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt? Zie je een té dikke kont, een neus die veel te groot is uitgevallen of armen die flubberen als kipfilets? Zie je korte beentjes en haar dat alle kanten op springt? Dan ben jij niet de enige. 

Wij vrouwen hebben de neiging om altijd te kijken naar wat we niet hebben, in plaats van naar wat we wel hebben. We besteden veel sneller aandacht aan alle punten van ons lichaam waar we niet blij en tevreden mee zijn, dan te kijken naar de dingen die we juist wél heel mooi vinden. Of waar we stiekem best een beetje trots op zijn.

En da’s jammer. Want door altijd alleen maar aandacht te besteden aan de negetieve dingen, praten we onszelf ongelukkig en worden we ontzettend onzeker. Zou het niet heerlijk zijn om op iedere ochtend met een lach in de spiegel te kijken en jezelf een lekker ding te vinden? Juist. Daarom deelt Flair drie gouden tips voor meer zelfverzekerdheid.

Giphy.com

Nobody is perfect
We zijn allemaal onzeker. Misschien geloof je dat niet zo snel, maar het is toch echt waar. Zelfs dat bloedmooie meisje die ook nog eens goeie cijfers haalt is onzeker. En die jongen met die grote mond ook. Veel uitingen van onzekerheid worden verkeerd geïnterpreteerd. Arrogantie bijvoorbeeld, een uiting van onzekerheid. Woede, haat, afgunst, angst, materialisme, claimgedrag, roddelen, mensen belachelijk maken, kleineren, gevoelens van superioriteit. Dit zijn allemaal dingen die door onzekerheid komen. Door dit te beseffen, zul je merken dat je niet de enige bent die worstelt met onzekerheden. En dit heeft als gevolg dat je je minder vreemd voelt, en zo lijken jouw onzekerheden ineens minder zwaar.

Fake it untill you make it
Door net te doen alsof je ontzettend zelfverzekerd bent en ieder stukje van jezelf gewéldig vindt, kun je je – raar maar waar – ook echt sterker gaan voelen. Start iedere dag met een peptalk tegen jezelf, en benoem alle dingen die je mooi, leuk en goed vind aan jezelf. Niemand hoeft dit te weten, maar door iedere dag met een positieve kijk naar jezelf te beginnen, zul je stukje bij beetje meer liefde voor jezelf gaan voelen. I love me!

Be brave
Daag jezelf uit, verleg je grenzen en doe af en toe dingen die je eigenlijk niet durft. Door je eigen patronen te doorbreken en jezelf af en toe te verbazen, zul je steeds meer gaan voelen dat je heel veel waard bent. Je eigenwaarde zal iedere keer dat je uit je comfort zone stapt groeien. Doe die enge presentatie toch, ga eens alleen op reis of begin een gesprek met een vreemde. Je hebt zoveel meer te bieden dan je denkt!

Lees ook:

Bron: SoChicken