Je bent hier: Home > Health > Huilen tijdens een ruzie met je partner? Zó voorkom je het

Huilen tijdens een ruzie met je partner? Zó voorkom je het

Health
Huilen tijdens een ruzie met je partner? Zó voorkom je het

Je wil tijdens een ruzie gewoon even goed je zegje doen, maar je voelt langzaamaan tranen opkomen. Niks mis mee, maar soms wel behoorlijk lastig. Hoe zorg je er nu voor dat je geen natte ogen krijgt zodra het gesprek ook maar iets intenser wordt?

Nu even niet

En hee, huilen is oké. Trust us, het lucht ook behoorlijk op en helpt je soms om wat opgekropte gevoelens eruit te laten komen. Toch wil je op bepaalde momenten gewoon even niet de waterkranen open zetten. Klinisch psycholoog Steve Orma verklaart aan het Britse The Huffington Post waarom we bij een hevige discussie ook vaak erg emotioneel worden.

Rampzalig

Hij legt uit dat je vaak moet huilen, doordat je de ruzie in je hoofd groter maakt dan-ie is. Je bent stiekem al bezig met rampscenario’s en veel ‘maar wat als’, terwijl er eigenlijk nog helemaal niet zo veel aan de hand is. “Onze emotionele reacties komen van hoe we situaties interpreteren, niet van de feiten rond de situatie”, legt hij uit.

Lees ook
Ruzie met je partner? Deze twee woorden kun je beter niet gebruiken

Onder controle

Maar hoe zorg je nu dat je rustig en kalm blijft als je weet dat je een moeilijk gesprek aan moet gaan? Geef je zelf voordat de ‘discussie’ plaatsvindt een soort mini-peptalk. Bedenk rustig wat je wil zeggen en zorg dat je je zenuwen onder controle weet te houden. Zo ga je een stuk kalmer het gesprek in. De grootste tip is vooral om niet bepaalde situaties in te gaan vullen, maar te vertrouwen op je eigen kwaliteiten. Je baas is niet voor niks enthousiast over je, of je partner al zoveel jaar bij je. En mocht het toch gebeuren, voel je vooral niet schuldig. Huilen is alleen maar menselijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee