Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo voelen vrouwen zich wanneer ze hun leeftijd zeggen

Zo voelen vrouwen zich wanneer ze hun leeftijd zeggen

Health
Zo voelen vrouwen zich wanneer ze hun leeftijd zeggen

(Copyright: Bustle)

Herinner je je nog de tijd dat je met trots je leeftijd zei? Right, lang, lang geleden. Uit onderzoek blijkt nu zelfs dat vrouwen leeftijd als een bron van angst ervaren, met een piek als ze voor in de dertig zijn. De video How Old Are You? gaat op zoek naar dat angstige moment.

Volgens veel vrouwen staat een jeugdige uitstraling synoniem aan schoonheid. Maar liefst een kwart van alle vrouwen heeft het gevoel dat ze door mensen in hun omgeving beoordeeld worden op hoe oud ze eruitzien. En laat net dat probleem aan de basis liggen van waarom vrouwen zo angstig liegen over hun leeftijd. Volgens een onderzoek dat Dove uitvoerde, zegt slechts 10 procent van alle vrouwen wereldwijd met trots hun échte leeftijd, de rest liegt erover.

En laat Dove er nu net om bekendstaan vrouwen te willen aanmoedigen om schoonheid te zien als een bron van zelfvertrouwen. En dat willen ze ook bereiken met hun nieuwe korte film How Old Are You?: vrouwen over de hele wereld engageren zich om hun schoonheid te vieren, of ze nu vijf jaar zijn, vijfendertig of vijfenzestig. Wij kunnen dat alleen maar toejuichen. Waar is de champagne?

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee