Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo verlos je jezelf van dat vreselijke zondagavondgevoel

Zo verlos je jezelf van dat vreselijke zondagavondgevoel

Zo verlos je jezelf van dat vreselijke zondagavondgevoel

Ken je dat? Dat verschrikkelijke gevoel op zondagavond als je beseft dat je morgen weer aan het werk moet. Het weekend is álweer voorbij gevlogen. Zucht. Met deze tips is dat vreselijke zondagavond helemaal passé. 

Een zondagavondritueel met je vrienden

Woon je alleen, dan is zondagavond vaak hét moment waarop je je eenzaam voelt. De beste manier om dat tegen te gaan is – uiteraard – jezelf overladen met vrienden en familie. Plan dus een wekelijkse filmavond, ga bowlen of kijk samen naar So You Think You Can Dance. Kortom: doe iets gezellig met leuke mensen zodat zondagavond iets wordt om naar uit te kijken.

Plan iets leuks op maandag 

Vraag duizend mensen wat ze de ergste dag van de week vinden en ze antwoorden bijna allemaal ‘maandag’. Maak van de eerste dag van de week dus niet alleen een lange, saaie werkdag, maar plan iets leuk. Ga lunchen met vriendinnen, organiseer een afterworkdrink met je favo collega’s, of bedenk iets leuk om ’s avonds te doen. Want als maandag iets wordt om naar uit te kijken, dan heb je toch helemaal geen last van dat verschrikkelijk zondagavondgevoel?

Verban alle computers en smartphones

Snel even je mails checken, een document klaarzetten of misschien zelfs gewoon een Facebookstatus posten: al die kleine technologietussendoortjes zorgen ervoor dat je je niet honderd procent kan ontspannen. To do: schakel je computer uit, maak alleen gebruik van je telefoon om te bellen en probeer er zelfs een tv-loze zondag van te maken. Omdat we tijdens de week al zoveel uren binnen doorbrengen, is het een goed idee om op zondag een buitenactiviteit te plannen. Maak een wandeling, organiseer een herfstbarbecue of maak een kampvuur(tje) in je tuin.

Zondag = sneeuwdag

Stel, het sneeuwt gigantisch hard. Zò hard dat je onmogelijk op je werk geraakt. Je baas beslist je een dag vrij te geven (want telewerken, daar doen we voor die ene keer niet aan mee). Wat zou jij doen met die onverwachte vrije dag? Wel, doe dàt op zondag. Begin dus niet met de grote schoonmaak, karweitjes in de tuin of je bureau (dat er soms bijligt als een stal) uit te mesten. Zondag is relaxdag. Doe dat dan ook.

Maak er een beautymoment van

Laat het bad vollopen, verwen jezelf met een uitgebreide manicure of leg je kapsel perfect in de plooi. Elk beautyritueel zorgt voor een kleine mood boost en verdringt dat gehate zondaggevoel.

Potje koken

Bereid een heerlijk maal voor je vrienden of maak alle maaltijden voor de week klaar: koken wakkert al je zintuigen aan en geeft je daarom het gevoel dat je leeft. Bovendien kan je iemand anders van zijn zondaggevoel verlossen door hem uit te nodigen voor een superlekker diner. Twee vliegen in één klap heet zoiets.

Zondagavond is elke week als de laatste dag van de grote vakantie: vreselijk. Met deze 6 tips lukt het hopelijk voortaan beter.

Lees ook: 

Dit onderzoek voorspelt wanneer je seks zult gaan hebben deze week

Schoonmaken gebeurt het meest op maandag

Wetenschappelijk bewezen: van mannen krijg je stress