Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo heb jij nooit meer van die gênante vlekken op je lippen na een glaasje rode wijn

Zo heb jij nooit meer van die gênante vlekken op je lippen na een glaasje rode wijn

Zo heb jij nooit meer van die gênante vlekken op je lippen na een glaasje rode wijn

Dus: je zit in een café; drink wat heerlijke glazen rode wijn met je vriendinnen en je voelt je stralend en sexy (mede dankzij de glazen wijn). Maar, bij thuiskomst blijkt dat geen van je vriendinnen je vertelt heeft dat je de hele avond rode vlekken op je lippen en tanden had van de wijn. Oh no! En dat terwijl je nog wel zo hebt zitten flirten met die leuke jongen aan de bar! What to do?!

Wat je in elk geval NIET moet doen is direct als een malle je tanden gaan poetsen. Rode wijn (en ook witte wijn) hebben namelijk een vrij hoge zuurtegraad en dit tast je tandglazuur aan. Wacht dus minstens een uur na het drinken van een glas wijn met het poetsen van je tanden, dan heeft het glazuur voldoende tijd gehad om te herstellen.

 

Kaas is je redding

Wat kan helpen om je tanden te beschermen tegen de aanval van de wijn op je tanden is het eten van een stukje kaas bij de wijn. Yum! Dat hoef je ons geen twee keer te zeggen, kom maar op met dat kaasplateau!

En je lippen dan?

Maar….wat kun je dan doen tegen die nare vlekken op je lippen? De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk geen rode wijn meer te drinken, maar dat is stom. Dus wat dan? Alle, van de website xovain.com heeft een aantal veelgenoemde methodes om de “wine-mouth”  te voorkomen getest. Helaas bleken de meeste (water tussendoor drinken, lippenbalsem en lippenstift) niet echt te werken. De beste manier om niet met gênante rode vlekken op je lippen te komen zitten is om altijd wat make-up reinigingsdoekjes in je tas te hebben. Ga tussen het wijn drinken door regelmatig even naar het toilet en reinig je lippen met een vochtig doekje. Tadaa! Picture perfect!

Heb jij nog andere goede tips? Laat ze ons dan weten!

Bron: nieuwsblad.be / xovain.com

Lees ook:

Bewezen: dus zó gelukkig word je van een glaasje wijn

Foto’s knappe mannen met schattige katten, die je zullen doen kwijlen

Zo krijg jij perfecte rode lippen