Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zó overleef je je schoonmoeder!

Zó overleef je je schoonmoeder!

Health
Zó overleef je je schoonmoeder!

Niets zo spannend als het ontmoeten van je schoonouders. Er zijn veel horrorverhalen over verschrikkelijke schoonmoeders die hun schoondochters het leven zuur maken. Klinkt dit herkenbaar? Doe dan je voordeel met onderstaande tips. 

Lees ook: 5 tekenen dat je partner degene is met wie je moet trouwen

Forceer niets
We snappen best dat je ontzettend hard je best doet wanneer je je kersverse schoonouders gaat ontmoeten. Toch gebeurt het maar zelden dat het meteen héél goed klikt. Als het wel zo is: lucky you! Maar forceer de situatie in geen geval. Neem de tijd om elkaar te leren kennen. Wees aardig en attent, maar probeer je er ook bij neer te leggen dat het opbouwen van een relatie tijd kost.

Vat niet alles persoonlijk op
Probeer de opmerkingen of sneren van je schoonmoeder niet persoonlijk op te vatten. Als ze praat over het feit dat je nog niet zwanger bent of een opmerking maakt over je kledingkeuze, is het belangrijk om je dit niet te veel aan te trekken. Je hebt haar goedkeuring helemaal niet nodig. Je hebt immers een relatie met haar zoon, niet met haar.

SOS
Je vrienden zijn ontzettend belangrijk, dat staat vast. Maar als je in spannende situaties belandt met je schoonouders, zijn ze écht onmisbaar. App je frustraties naar je beste vriendin als de gemoederen te hoog oplopen. Zo voorkom je uit je slof te schieten in het bijzijn van je schoonmoeder – dat moet je immers te allen tijde voorkomen. Want ruzie met je mother-in-law is écht geen pretje, laat dat duidelijk zijn!

Bron: Pure Wow

 

 

 

Shoppen is altijd een goed idee