Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo krijg je energie zónder koffie of suiker

Zo krijg je energie zónder koffie of suiker

Zo krijg je energie zónder koffie of suiker

Je bent druk aan het werk of zit urenlang te Instagrammen of Pinteresten, en ineens is het 2 uur ’s nachts. Het overkomt ons allemaal weleens. Hoe kom je na een kort nachtje de dag door, zonder al die bakken koffie? Flair helpt je aan een dosis energie! 

Zo krijg je energie

…zónder koffie of suikers.

Rood

Kijk naar iets roods, zet bijvoorbeeld een bos rode rozen op je bureau. Of nog beter voor vrouwen op kantoor: laat ze bezorgen :-).Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kleur rood je helpt om gefocust te blijven bij werkzaamheden op de computer of aan een bureau, denk aan werkmailtjes of de administratie.

Kauwgom

Kauw op kauwgom. Als je voelt dat je energielevel lager wordt – gaap – neem een kauwgompje! Het is bewezen dat dit slaperigheid tegengaat.

Powernap

Als je 15 minuutjes kunt liggen, doe dat dan. Een klein dutje van een kwartiertje, een powernap, helpt je als het ware op te laden. Maar ga niet snoozen als de wekker weer loeit, anders werkt het averechts.

Beweeg

Rek je even lekker uit. Stretch je bovenlichaam en strek je benen vanachter je bureau. Dit is een simpel trucje waarmee je jouw energielevel een kleine boost geeft. Ben je thuis? Plan een korte yogasessie in. Yoga zorgt niet alleen voor nieuwe energie, het helpt zelfs een gevoel van depressie en angst te voorkomen.

Rechtop

Als je energie steeds minder wordt, recht dan je rug. Door rechtop in een productieve houding te zitten, blijf je energieker gedurende de dag. Lees hier het onderzoek.

Luchtje scheppen

Kijk je al een tijdje naar je computerscherm? Ga naar buiten. Niet alleen frisse lucht doet wonderen, het veranderen van je omgeving in z’n algemeen zorgt ervoor dat je meer alert wordt. Switch it up!

YouTube

Feit: niemand valt in slaap tijdens het kijken van een grappig YouTube-filmpje. Lachen helpt namelijk om wakker te blijven. Neem dus even pauze en bekijk een grappige video online. Zet je lachspieren aan het werk. Hallo energie!

Temperatuur

Zet de temperatuur in huis een standje lager. Als je je moe  en uitgeput voelt, doe je er verstandig aan de temperatuur omlaag te zetten. Ideaal is het niet, maar de kans dat je in slaap valt op je bureau wordt dan minder groot.

Lees ook:
Zo veel energie bespaar je als je de verwarming slechts één graadje lager zet

Licht aan

Voelen je oogleden zwaar? Doe alle lichten aan op kantoor of in huis en open de ramen! Licht zorgt ervoor dat je je minder slaperig voelt.

Amandelen

Neem een handjevol amandelen. Daar zit magnesium in, wat helpt glucose om te zetten in energie. Kies voor ongezouten amandelen. Tevens een gezonde snack!

Dans

Dans als Beyoncé. Onze favoriet? Crazy in Love. Alleen of met het hele kantoor. Probeer dan nog maar eens stil te zitten!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: PureWow | beeld: GettyImages