Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo krijg je alles van je to-do lijstje gedaan

Zo krijg je alles van je to-do lijstje gedaan

Zo krijg je alles van je to-do lijstje gedaan

Maak een realistische planning
Een valkuil van velen; te hoge eisen stellen aan jezelf. Probeer een realistische to-do list te maken en zet er niet te veel dingen op. Zo voorkom je een rotgevoel aan het eind van de dag en kun je zonder moeite alle dingen gedaan krijgen die je moet doen.

Sta vroeg op
Dit is misschien een lastige, maar in de ochtend schijn je veel productiever te zijn dan in de avond. Snooze dus wat minder, start de dag rustig met een goed ontbijt en een kop koffie en ga dan pas aan de slag. Je zult versteld staan van hoeveel je kunt doen voor de lunch. Een goed begin is het halve werk!

Begin met het moeilijkste
Door te starten met de moeilijkste taak, of het minst leuke, kun je gemakkelijker naar het einde van jouw lijstje toewerken. Want als de lastige taak, zoals de belastingaangifte doen, gedaan is, zijn de andere dingen een stuk gemakkelijker te realiseren.

Neem af en toe een break
Wees niet te streng voor jezelf, en probeer niet alles in een keer te doen. Neem de tijd voor een lekkere cappuccino, het lezen van een tijdschrift of het bellen met je moeder. Plan je pauzes desnoods in, als je net zo’n workaholic ben als wij kun je nog wel eens vergeten om te stoppen. Maar na een kleine break zie je de dingen weer helder en kun je met hernieuwde energie verder gaan.

Wees lief voor jezelf
Mocht je alle taken aan het uitstellen zijn, al veel te veel koffie hebt gedronken en maar niet aan de slag lijkt te kunnen gaan, probeer dan niet boos te worden op jezelf. We know, dit is lastig. Maar door het te bekijken als een valse start, en gewoon na een uurtje bellen met je bestie alsnog te beginnen, boek je sneller resultaat dan wanneer je de dag als verloren beschouwd!

Lees ook:

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Shoppen is altijd een goed idee