Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Welke bikini past bij jouw figuur?

Welke bikini past bij jouw figuur?

Welke bikini past bij jouw figuur?

Stippen of bloemen, een felle kleur of toch liever gestreept? Een badpak of een bikini? Er is zo veel te kiezen deze zomer… Hierbij handige tips om de keuze makkelijker te maken.

 

header--beeld-bikini

 

Als je je zelfverzekerd voelt in badmode, geniet je nog meer van het zomerse weer. De truc is om je sterke punten te benadrukken en de aandacht van je zwakkere punten af te leiden. Maar hoe doe je dat? Flair heeft een paar goede tips!

 

Smalle schouders en vrouwelijke heupen

Heb je smalle schouders en vrouwelijke heupen? Leg dan het accent op je taille en je borsten, bijvoorbeeld door onder een effen donkere kleur te dragen en boven een print. En met een haltertop lijken je schouders breder. Een hoog taille broekje laten je heupen bovendien smaller lijken.

 

Rond figuur en afhangende schouders

Met een rond figuur en afhangende schouders kun je het beste zwemkleding dragen met een duidelijke V-halsvorm. Diagonale lijnen doorbreken ronde vormen, net als drukke dessins trouwens. En heb je een buikje? Door een geplooide stof bij de taille te dragen, wordt je buik minder geaccentueerd en ligt de nadruk vooral op je borsten.

 

Rechte schouders en smalle heupen

Bij een recht figuur, dan heb je rechte schouders en smalle heupen, is het slim om optisch een taille te creëren. Zorg er dan voor dat in de buurt van je taille het meeste design zit.

 

Volle vrouwen

Volle vrouwen kunnen beter oppassen voor zwemkleding met te drukke (dieren)prints, felle kleuren en metallic stoffen. Dat legt de nadruk juist op de probleemzones. Kies rustige kleuren die slank afkleden. Als je je heupen iets smaller wilt laten, kies dan voor een hoog taillebroekje. Dit verhult ook meteen je buikje.

 

EXTRA: Als je je niet lekker voelt in een bikini, maar gaan badpak wil dragen, dan is de tankini een uitkomst.