Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo kalmeer je geïrriteerde bovenbenen door het dragen van een rok

Zo kalmeer je geïrriteerde bovenbenen door het dragen van een rok

Health
Zo kalmeer je geïrriteerde bovenbenen door het dragen van een rok

Eindelijk is het tijd om onze rokjes en jurkjes weer uit de kast te trekken. Onze bloten benen kunnen wel wat zonlicht gebruiken, en dus paraderen we de komende dagen in onze mooiste zomerjurkjes. Een nadeel: die ellendige bovenbenen kunnen soms zo vervelend tegen elkaar schuren, waardoor je na een warme dag pijnlijke bovenbenen als resultaat hebt. Au!

Lees ook: Gouden tip van Amy Schumer tegen schurende bovenbenen

Nu kun je ervoor kiezen om een lange broek te dragen om dit vervelende verschijnsel te voorkomen, maar dat raden we niet aan. Je benen zijn prachtig en mogen gezien worden! Voor we losbarsten met onze tips, eerst even een disclaimer. Want het fenomeen chub rub, zoals het schuren van je bovenbenen genoemd wordt, heeft niets met kledingmaten te maken. Want ook met maatje 36 worden je bovenbenen in een strakke rok tegen elkaar aangeduwd, waardoor je schuurplekken kunt krijgen.

Er zijn allerlei vreemde trucjes bedacht, waarmee je het zou moeten kunnen voorkomen. Maar wat moet je doen als je benen al in brand staan?

Desinfecteren
Bij thuiskomst raden we je aan om de pijnlijke plekken op je bovenbenen goed te reinigen met lauwwarm water en eventueel een milde zeep. Behandel de plekken als wondjes, en zorg er dus voor dat er geen infectie in kan komen. Producten zonder parfum zijn dan ook aan te raden! Na het reinigen kun je eventueel ook nog een desinfecterende gel gebruiken.

Kalmeren maar
Nu de huid schoon is, is het tijd om de pijn te verzachten. Weg met dat branderige gevoel! Dit doe je door de plekken van wat Aloë Vera gel op de plekken aan te brengen. Ook zakjes kamillethee gedrenkt in afgekoeld water kan wonderen doen.

Nabehandeling
Natuurlijk heb je niet te maken met hele grote wonden op je benen. Maar wanneer je wilt dat je snel weer in je rokje naar buiten kunt, is een goede nabehandeling aan te raden! Houd de geschuurde huid dus goed droog, en draag voor de komende dagen zachte stoffen en geen strakke jeans. Bijvoorbeeld een chino is een leuk idee, om comfortabel en toch stylish de deur uit te kunnen gaan!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Knack Weekend, Pinterest, Shutterstock

Shoppen is altijd een goed idee